current views are: 1

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση05:10

Γρανίτα φράουλας

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ενώ θα προετοιμάσουμε τις φράουλες.

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ενώ θα προετοιμάσουμε τις φράουλες.

Υλικά

  • 1 1/3 φλιτζάνια νερό
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ενώ θα προετοιμάσουμε τις φράουλες.

Βάζουμε τις φράουλες σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε τις φράουλες μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Για να γίνει πιο μαλακό το μίγμα και λείο προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Περνάμε το μίγμα από το κόσκινο και μετά το ανακατεύουμε μαζί με το χυμό λεμονιού σε ένα δοχείο και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και ξανά ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα μέσα σε ένα δοχείο, το καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Ανακατεύουμε μετά από 2 ώρες και μετά κάθε 1 ώρα.

Πριν να σερβίρουμε σπάζουμε το μίγμα με ένα πιρούνι και το σερβίρουμε σε ένα μπολ. Απολαύστε!


σχετικα αρθρα