Γρανίτα φράουλας
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ενώ θα προετοιμάσουμε τις φράουλες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ενώ θα προετοιμάσουμε τις φράουλες.
Υλικά
- 1 1/3 φλιτζάνια νερό
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ενώ θα προετοιμάσουμε τις φράουλες.
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε τις φράουλες μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Για να γίνει πιο μαλακό το μίγμα και λείο προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Περνάμε το μίγμα από το κόσκινο και μετά το ανακατεύουμε μαζί με το χυμό λεμονιού σε ένα δοχείο και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και ξανά ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα μέσα σε ένα δοχείο, το καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Ανακατεύουμε μετά από 2 ώρες και μετά κάθε 1 ώρα.
Πριν να σερβίρουμε σπάζουμε το μίγμα με ένα πιρούνι και το σερβίρουμε σε ένα μπολ. Απολαύστε!
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Κώστας Σκρέκας: Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ σε Leroy Merlin, Jysk, Attica και άλλες 8 επιχειρήσεις
- Δημήτρης Παπανώτας: Όλη η 5λεπτη δήλωσή του χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
- Ολυμπιακός: Επικό βίντεο με οπαδό της Φενέρμπαχτσε που γκρέμισε το σαλόνι του στην τελευταία απόκρουση του Τζολάκη!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr