current views are: 1

22 Μαΐου 2015
Δημοσίευση15:02

FT: «Όχι» της Ευρωζώνης σε συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

Αυτό το μήνυμα, τονίζει, άρθρο των Financial Times ότι μετέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα στην συνάντησή τους στην χθεσινή σύνοδο της Ρίγας.

Δημοσίευση 15:02’
αρθρο-newpost

Αυτό το μήνυμα, τονίζει, άρθρο των Financial Times ότι μετέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα στην συνάντησή τους στην χθεσινή σύνοδο της Ρίγας.

Αυτό το μήνυμα, τονίζει, άρθρο των Financial Times ότι μετέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα στην συνάντησή τους στην χθεσινή σύνοδο της Ρίγας.

‘Οπως τονίζει το δημοσίευμα «η Ευρωζώνη και οι ‘Ελληνες διαπραγματευτές ασκούν πιέσεις για να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα».

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αναθεωρήσει αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και παράλληλα δεν αισθάνονται ότι η Αθήνα θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού που θα της επιτρέψουν να μειώσει το ταχύτατα αυξανόμενο χρέος της.

Στελέχη του ΔΝΤ, πάντως, τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει βοήθεια χωρίς μια κατανοητή συμφωνία. Επιθυμούν, επίσης, διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα έχει την ικανότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς της για τους επόμενους 12 μήνες. μια απαίτηση που θέλουν να ικανοποιήσουν οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης για να οικοδομήσουν ένα ακόμα πρόγραμμα στήριξης.

Σύμφωνα με τους Financial Times «Το ΔΝΤ έχει έρθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με ποια γραμμή να ακολουθήσει, με την Κομισιόν ακόμα και να σκέπτεται να απομακρύνει το ΔΝΤ από την συμφωνία. Ωστόσο, οι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν ενοχληθεί με τις παρεμβάσεις της Κομισιόν και έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι όλα τα μέρη-το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η ΕΚΤ– θα πρέπει να εγκρίνουν την όποια συμφωνία».

«Η συμφωνία πρέπει να συζητηθεί και με τους τρεις θεσμούς» επεσήμανε η ‘Αγκελα Μέρκελ σε συνάντηση με ηγέτες της ΕΕ και πρώην σοβιετικών κρατών.

«Υπάρχει εντατική δουλειά που πρέπει να γίνει» τόνισε η καγγελάριος.

«Η Ελλάδα ακούει πολλούς ανθρώπους που λένε ότι θα πρέπει να υπάρξει μερική συμφωνία» τόνισε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. «Δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο, όπως δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ. Και το ΔΝΤ είναι πολύ δυνατό». 


σχετικα αρθρα