current views are: 1

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση03:01

Λιακάδα στην Αττική, καταιγίδες στα Βόρεια – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχές κατά τόπους, αλλά και καταιγίδες θα σημειωθούν την Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, ενώ στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός.

Δημοσίευση 03:01’
αρθρο-newpost

Βροχές κατά τόπους, αλλά και καταιγίδες θα σημειωθούν την Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, ενώ στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός.

Βροχές κατά τόπους, αλλά και καταιγίδες θα σημειωθούν την Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά της Θράκης το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απέ 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 


σχετικα αρθρα