current views are: 1

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση20:01

Βρετανία: Η κυβέρνηση πουλά ανενεργές διαδικτυακές διευθύνσεις

Στην πώληση διαδικτυακών διευθύνσεων, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον, προχωρά η βρετανική κυβέρνηση.

Δημοσίευση 20:01’
αρθρο-newpost

Στην πώληση διαδικτυακών διευθύνσεων, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον, προχωρά η βρετανική κυβέρνηση.

Στην πώληση διαδικτυακών διευθύνσεων, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον, προχωρά η βρετανική κυβέρνηση.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδά της κατά περίπου 15 εκατομμύρια στερλίνες (21 εκατομμύρια ευρώ), αναφέρει το BBC.

Την πρώτη ομάδα διευθύνσεων -150.000 στο σύνολό τους- αγόρασε η νορβηγική εταιρεία Altibox προς 600.000 στερλίνες (περίπου 844 εκατομμύρια ευρώ).

Η αξία των διευθύνσεων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο καθώς το σύστημα των διαδικτυακών διευθύνσεων, το οποίο είχε υιοθετηθεί τη δεκαετία του ’70, έχει ξεπεράσει σχεδόν το όριό του.

Εάν η βρετανική κυβέρνηση καταφέρει να πουλήσει όλες τις «ανενεργές» διευθύνσεις που κατέχει, θα μπορούσε να συγκεντρώσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων λιρών. Οι επιπλέον διευθύνσεις αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης ομάδας διευθύνσεων -16 εκατομμύρια στο σύνολό τους- οι οποίες είχαν δοθεί στο υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων το 1993. Νωρίτερα φέτος, το υπουργείο είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες από αυτές τις διευθύνσεις IP είναι ανενεργές αφού δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Σε επίσημη έκθεση που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο προτού ξεκινήσει τη σχετική έρευνά, περίπου 5 εκατομμύρια διευθύνσεις ήταν διαθέσιμες προς πώληση.

«Η κυβέρνηση προβαίνει ανά διαστήματα στην εκτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων και της αξίας αυτών, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής που υπάρχει για αύξηση των εσόδων από την πώληση στοιχείων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Η ζήτηση κοντεύει να ξεπεράσει την προσφορά και για το λόγο αυτόν βλέπουμε ραγδαία αύξηση στις τιμές», δήλωσε σχετικά με το θέμα η Σάντρα Μπράουν, διευθύντρια της εταιρείας IPV4 Market Group. Η ίδια πρόσθεσε ότι κάθε διεύθυνση IP αξίζει περίπου 10 ευρώ, ωστόσο η τιμή πέφτει όταν γίνονται μαζικές παραγγελίες.

 


σχετικα αρθρα