current views are: 2

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:40

Times: Καταρρέουν τα ελληνικά νοσοκομεία – Δεν έχουν ούτε παυσίπονα

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει δημοσίευμα των βρετανικών Times την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για παυσίπονα», ενώ χειρούργος του ΚΑΤ χαρακτηρίζει την κατάσταση «εκρηκτική». 

Δημοσίευση 12:40’
αρθρο-newpost

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει δημοσίευμα των βρετανικών Times την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για παυσίπονα», ενώ χειρούργος του ΚΑΤ χαρακτηρίζει την κατάσταση «εκρηκτική». 

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει δημοσίευμα των βρετανικών Times την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για παυσίπονα», ενώ χειρούργος του ΚΑΤ χαρακτηρίζει την κατάσταση «εκρηκτική». 

Στους Times αναφέρεται ότι μετά τις κολοσσιαίες περικοπές στους προϋπολογισμούς, τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από υλικά όπως παυσίπονα, ψαλίδια και σεντόνια, αφού πλέον τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να παράσχουν ούτε καν τα βασικά για χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές διαδικασίες. 

Στο άρθρο υπογραμμίζεται η απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία με την ανάληψη των καθηκόντων της και την υπόσχεση πρόσληψης 4.500 υγειονομικών υπαλλήλων, παρά την ανάγκη λιτότητας και την κριτική από τους δανειστές.

«Οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό του χώρου της υγείας, εν μέσω της οικονομικής αναταραχής που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ασφάλιση 2,5 εκατ. Έλληνες από 500.000 το 2008 τονίζεται στο άρθρο, ενώ συμπληρώνει ότι οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 25% από το 2009, προκαλώντας ελλείψεις στον πιο βασικό χειρουργικό εξοπλισμό και αφήνοντας λίγα χρήματα για την καταβολή μισθών στις νοσοκόμες.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για περιπτώσεις ασθενών που έχουν εκδιωχθεί, γιατί δεν υπάρχουν πιεσόμετρα, αλλά και για ιατρικές διαδικασίες που διεξάγονται χωρίς αναλγητικά, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «από έναν ασθενη ζητήθηκε να φέρει μάλιστα το σεντόνι του»

Στους Times μίλησε, επίσης, ειδικευόμενος χειρούργος στο ΚΑΤ που δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «σε σημείο έκρηξης».

«Δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή ιατρικού εξοπλισμού, δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο για ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν χρήματα για να προσληφθούν νοσοκόμες, δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουμε μοντέρνο χειρουργικό εξοπλισμό» καταλήγει. 


σχετικα αρθρα