current views are: 1

26 Μαΐου 2015
Δημοσίευση09:14

Σπυράκη: Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα άλλο δρόμο από το να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ανεξάρτητα από τι θα κάνει η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία.

Δημοσίευση 09:14’
αρθρο-newpost

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα άλλο δρόμο από το να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ανεξάρτητα από τι θα κάνει η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα άλλο δρόμο από το να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ανεξάρτητα από τι θα κάνει η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε στο Βήμα FM η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Όπως εξήγησε,

«Το βασικό στοιχείο που μας διαφοροποιεί από όλο αυτό το μπαράζ των απόψεων του λαϊκισμού, είναι πως είμαστε αποφασισμένοι πως πρέπει να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία. Ως πολιτική δύναμη είμαστε ο κορμός των ευρωπαϊκών δυνάμεων στη χώρα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε καθαρό και ταυτόχρονα βεβαίως η κυβέρνηση να μας εξηγήσει.

Έχουμε ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και να αποκαλύψουμε το λαϊκισμό. Αυτή η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει και διαιρετική τομή στα πολιτικά πράγματα. Υπό την έννοια ότι θα τελειώσει το παραμύθι, ότι δηλαδή θα σας δώσουμε 13η σύνταξη, το πώς θα κουρέψουμε το χρέος, Να τελειώσουν μια σειρά από ψευδαισθήσεις».

Σχετικά με την επανεκλογή της, τόνισε ότι:

«Για να επανεκλεγώ θα πρέπει να υπάρχει χώρα. Και για να υπάρχει χώρα, πρέπει να μείνουμε στο ευρώ , στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλη αυτή η ιστορία του λαϊκισμού, των υποσχέσεων χωρίς περιεχόμενο, του χαμένου χρόνου πρέπει να τελειώσει σήμερα».

«Η κομματική γραμμή θα αποφασιστεί συλλογικά στα όργανα και στην Κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία συμμετέχουμε όλοι. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Αυτό που θέλω να σας θυμίσω όμως είναι ότι είναι αυτό το κόμμα που πήρε τη χώρα από το γκρεμό και την κράτησε στο ευρώ. Δεν έχει πολυτέλεια  η Νέα Δημοκρατία να μη θυμηθεί την επιλογή που έκανε αν και της κόστισε πολιτικά.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη να ζητήσουμε από τους Έλληνες να μας εμπιστευτούν από τη στιγμή που δεν έχουμε οικοδομήσει ακόμη τη νέα πρόταση για το τι θα κάνουμε μετά τη συμφωνία που θα επιφέρει και την αποκάλυψη του λαϊκισμού. Πως δηλαδή θα προχωρήσει η Ελλάδα μετά το τέλος των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα άλλο δρόμο από το αν εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ανεξάρτητα από τι θα κάνει η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία. Το βασικό στοιχείο που μας διαφοροποιεί από όλο αυτό το μπαράζ των απόψεων του λαϊκισμού, είναι πως είμαστε αποφασισμένοι πως πρέπει να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία. Αυτή η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει και διαιρετική τομή στα πολιτικά πράγματα».


σχετικα αρθρα