current views are: 1

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση00:02

Αλλάζει προσανατολισμό το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας

Το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας προχωράει σε αλλαγή του στρατηγικού δόγματος του, όπως προκύπτει από την ανάλυση του  Κρατικού Συμβουλίου.

Δημοσίευση 00:02’
αρθρο-newpost

Το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας προχωράει σε αλλαγή του στρατηγικού δόγματος του, όπως προκύπτει από την ανάλυση του  Κρατικού Συμβουλίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας προχωράει σε αλλαγή του στρατηγικού δόγματος του, όπως προκύπτει από την ανάλυση του Κρατικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, πλέον οι προσπάθειες ανάπτυξης του Ναυτικού επικεντρώνονται στον στόχο την κυριαρχίας στις ανοικτές θάλασσες, εκτός των χωρικών της υδάτων.

Ο νέος προσανατολισμός θέτει σε δεύτερη μοίρα την απλή «προστασία των χωρικών υδάτων» και εντάσσεται στην προσπάθεια της Κίνας να καλλιεργήσει τη φυσιογνωμία ανερχόμενης υπερδύναμης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Πεκίνο αναμένεται να επενδύσει όλο και μεγαλύτερα ποσά στην κατασκευή αεροπλανοφόρων και άλλων συνοδευτικών πλοίων επιφανείας καθώς και σε υποβρύχια μεγαλύτερης ακτίνας δράσης. 

Το Κρατικό Συμβούλιο της χώρας σημειώνει ακόμη ότι η Κίνα θα επενδύσει μεγαλύτερα ποσά για να αναπτύξει τις δυνατότητές της στον κυβερνοχώρο.

Οι διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχουν προκαλέσει ανησυχία τόσο στους γείτονές της, όσο και στις ΗΠΑ. Με τις κινεζικές διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα διαφωνούν το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Σουλτανάτο του Μπρουνέι και η Ταϊβάν.
Συγκρουσιακό είναι το κλίμα και στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, κυρίως με την Ιαπωνία.


σχετικα αρθρα