current views are: 1

26 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:43

Στην αντεπίθεση οι Ιρακινοί για την ανακατάληψη της Ραμάντι

Αντεπίθεση εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράκ ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος. 

Δημοσίευση 11:43’
αρθρο-newpost

Αντεπίθεση εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράκ ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος. 

Αντεπίθεση εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράκ ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος

Η επιχείρηση έχει πάρει την επωνυμία «στις διαταγές σου Χουσέιν» από το όνομα του Ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ και ενός από τους θρησκευτικούς ηγέτες που λατρεύονται περισσότερο από τη σιιτική θρησκευτική κοινότητα, δήλωσε ο Άχμεντ Αλ-Ασάντι, εκπρόσωπος των λαϊκών μονάδων κινητοποίησης, μίας παραστρατιωτικής δύναμης της οποίας τα περισσότερα μέλη είναι σιίιτες και η οποία βοηθά τον ιρακινό στρατό στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των τζιχαντιστών.

Η Ραμάντι, πρωτεύουσα της μεγαλύτερης ιρακινής επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, αντιστάθηκε για μήνες στις επιθέσεις των τζιχαντιστών οι οποίοι την κατέλαβαν τελικά στις 17 Μαΐου έπειτα από μία εκτεταμένη επιχείρηση και τη χαοτική υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, που εκτείνεται από τα όρια της περιοχής της Βαγδάτης μέχρι τα σύνορα με τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που εξαπολύθηκε σήμερα, οι ιρακινές δυνάμεις και οι παραστρατιωτικοί θα αναχωρήσουν από το νότιο τμήμα της επαρχίας Σαλαχεντίν, που συνορεύει με την Αλ-Άνμπαρ. 


σχετικα αρθρα