current views are: 1

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:24

ΟΟΣΑ: Ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι άνεργος

Τη δραματική κατάσταση για την ανεργία των νέων παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Δημοσίευση 11:24’
αρθρο-newpost

Τη δραματική κατάσταση για την ανεργία των νέων παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Τη δραματική κατάσταση για την ανεργία των νέων παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι άνεργος, τόνισε, παρουσιάζοντας σήμερα στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015.

Αντιθέτως, o κ. Γκουρία σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.

Συνολικά περισσότεροι από 35 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 16-29 ετών στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι άνεργοι, αλλά και εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ από αυτούς τα 20 εκατομμύρια βρίσκονται εντελώς εκτός επαγγελματικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και εργασιακού πλαισίου.

«Η αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας δεν αποτελεί απλώς ηθική υποχρέωση, αλλά οικονομική ανάγκη. Αυτοί οι νέοι αντιπροσωπεύουν μια χαμένη επένδυση καθώς και ένα βάρος για την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Γκουρία και αναφέρθηκε στα χαμηλά φορολογικά έσοδα, στις υψηλές κοινωνικές δαπάνες και στην κοινωνική αστάθεια που σχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων.

Ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ, ο οποίος χθες ανανένωσε για τρίτη φορά τη θητεία του, αναφέρθηκε ακόμη στην ρήση του Αριστοτέλη, «εκεί που διασταυρώνονται οι ανάγκες του κόσμου και τα ταλέντα σου, εκεί βρίσκεται και η κλίση σου», για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι «σήμερα πολλές από τις χώρες μας και τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου και της αγοράς εργασίας του και πρέπει να θέσουμε τις δομές, να βρούμε τις σωστές πολιτικές λύσεις ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα νέα ταλέντα αναπτύσσονται και ακολουθούν την κλίση τους».


σχετικα αρθρα