current views are: 1

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:45

Συνεδριάζει η Ομάδα Διαπραγμάτευσης υπό τον Τσίπρα στο ΥΠΟΙΚ

Συνεδρίαση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης συγκαλείται για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης. 

Δημοσίευση 11:45’
αρθρο-newpost

Συνεδρίαση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης συγκαλείται για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης. 

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ομάδα Διαπραγμάτευσης αυτή την ώρα με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης και να οριστικοποιηθεί η βάση της συμφωνίας εντός του Σαββατοκύριακου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup την Τρίτη.

Η σύσκεψη γίνεται υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη συμμετέχουν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης και μέλη της Επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει τις αποφάσεις του και κινείται προς την υπογραφή μίας συμφωνίας, αρκεί να μην υπάρχουν σε αυτήν στοιχεία «ταπείνωσης» της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Ο κ. Λιου επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν γιατί υπάρχει κίνδυνος  για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι επαναλαμβάνονται από σήμερα οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο του Brussels Group

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι είναι εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας επί των αρχών εντός επτά ημερών, ούτως ώστε να έλθει στη συνέχεια το ζήτημα για συζήτηση στο επίπεδο των υπουργών της ευρωζώνης. Τα δημοσιονομικά ζητήματα και ειδικότερα αυτό της μέσης αύξησης των ποσοστών του ΦΠΑ βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με μειώσεις μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από τις ένοπλες δυνάμεις.

 

 


σχετικα αρθρα