current views are: 1

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:00

Φινλανδία: Από πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών ο Αλεξάντερ Στούμπ

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει στη νέα φιλανδική κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Στούμπ.

Δημοσίευση 13:00’
αρθρο-newpost

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει στη νέα φιλανδική κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Στούμπ.

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει στη νέα φιλανδική κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Στούμπ.

Την ίδια ώρα ο νέος πρωθυπουργός, ο κεντρώος Γιούχα Σίπιλα, επέλεξε για τη θέση του ΥΠΕΞ τον Τίμο Σόινι, ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Οι Φινλανδοί που τάσσεται κατά των μεταναστών.

Η πολιτική γραμμή του Σόινι κατά των διασώσεων φόβισε τις χρηματαγορές στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη. Νωρίτερα αυτό το μήνα είχε δηλώσει πως θα ήταν λογικό για την Ελλάδα να εγκατέλειπε την ευρωζώνη.

Ο κεντρώος Γιούχα Σίπιλα, ο οποίος κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 19ης Απριλίου, διαπραγματεύθηκε τη σύναψη ενός τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού προσανατολισμένου στη δεξιά, μέσω του οποίου το κόμμα Οι Φινλανδοί συμμετέχει για πρώτη φορά στην εξουσία.

Στον κυβερνητικό συνασπισμό μετέχουν το Κόμμα του Κέντρου του Σίπιλα, Οι Φινλανδοί του Σόινι και το κεντροδεξιό κόμμα Εθνική Συμμαχία του Στουμπ.


σχετικα αρθρα