current views are: 1

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:19

«Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία» λέει πηγή του Brussels Group – Κρίσιμες διαβουλεύσεις

Δεν έχουν τέλος οι αντιφάσεις στους κόλπους των διαπραγματεύσεων, με πηγές των θεσμών να απομακρύνουν το ενδεχόμενο άμεσης συμφωνίας με την Ελλάδα.

Δημοσίευση 16:19’
αρθρο-newpost

Δεν έχουν τέλος οι αντιφάσεις στους κόλπους των διαπραγματεύσεων, με πηγές των θεσμών να απομακρύνουν το ενδεχόμενο άμεσης συμφωνίας με την Ελλάδα.

Δεν έχουν τέλος οι αντιφάσεις στους κόλπους των διαπραγματεύσεων, με πηγές των θεσμών να απομακρύνουν το ενδεχόμενο άμεσης συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι είμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της συμφωνίας, πηγή του Brussels Group το οποίο συνεδριάζει εκ νέου στις Βρυξέλλες, ανέφερε πριν από λίγη ώρα ότι «δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία».  

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ο κ. Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς αν σήμερα στο Brussels Group ξεκινά η συγγραφή της συμφωνίας, δήλωσε ότι γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία (staff level agreement), αλλά όπως είπε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ εκτίμησε, μέσω Twitter, ότι ακόμα «δεν επίκειται συμφωνία».

«Γράφεται το κείμενο» λέει η Αθήνα

Αντιθέτως, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εισέρχονται στη φάση συγγραφής της συμφωνίας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα ανοιχτά. Τα πιο σημαντικά εξ αυτών, όπως είπε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι, το πρωτογενές πλεόνασμα και το συνταξιοδοτικό.

Ο νέος γύρος των διαβουλεύσεων στο Brussels Group στις Βρυξέλλες είναι, πάντως, σε εξέλιξη με στόχο να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα και να «κλειδώσει» η συμφωνία. 

Οι επαφές άρχισαν με καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος στα βελγικά αεροδρόμια, που εμπόδισε την προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.


σχετικα αρθρα