current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:41

Συρία κατά Al Jazeera για συνέντευξη του ηγέτη του Μετώπου Αλ Νούσρα

Ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι θεωρεί ότι η μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ συνέντευξη του ηγέτης του Μετώπου αλ Νούσρα Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι  παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δημοσίευση 17:41’
αρθρο-newpost

Ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι θεωρεί ότι η μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ συνέντευξη του ηγέτης του Μετώπου αλ Νούσρα Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι  παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι θεωρεί ότι η μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ συνέντευξη του ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι  παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το πρώτο μέρος μιας συνέντευξης του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο οποίος τόνισε πως η οργάνωση του έχει στόχο να καταλάβει την Δαμασκό, να ανατρέψει το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και δεν στοχοθετεί δυτικά συμφέροντα.

«Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη Δαμασκό και στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος», δήλωσε, σε μια από τις –σπάνιες– συνεντεύξεις του. «Σας βεβαιώνω ότι η πτώση του Άσαντ δεν θα αργήσει», πρόσθεσε.

Ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Τζααφάρι δήλωσε πως η συνέντευξη στόχο έχει να «προαγάγει την τρομοκρατία και να διατυπώσει απειλές εναντίον της κυβέρνησης και του λαού της Συρίας», σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, μιλώντας πριν από τη συνεδρίαση του ΣΑ στην Νέα Υόρκη.

«Είναι ξεκάθαρο πως το καθεστώς του Κατάρ επιδιώκει με αυτή την συνέντευξη με τον ηγέτη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης – όπως την έχει χαρακτηρίσει το ΣΑ – να εξωραΐσει την εικόνα του Μετώπου Αλ Νούσρα», πρόσθεσε.

Το δίκτυο δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα έχει ενταχθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων τον οποίο καταρτίζουν οι ΗΠΑ και του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τζααφάρι εξάλλου επέκρινε τους δημοσιογράφους «που εισέρχονται παράνομα στην Συρία περνώντας τα σύνορα» από γειτονικές χώρες.

Δυτικός διπλωμάτης στην Ντόχα είπε πως βρίσκεται πράγματι σε εξέλιξη μια καινούργια προσπάθεια από το Κατάρ να παρουσιάσει το Μέτωπο Αλ Νούσρα στον αραβικό κόσμο ως ένα εθνικό κίνημα της Συρίας και πως η συνέντευξη του Γκολάνι εντάσσεται σε αυτή προσπάθεια.

Κατά την συνέντευξη του ο Γκολάνι διεμήνυσε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τον Άσαντ, πρέπει να γνωρίζει ότι η τύχη της είναι συνδεδεμένη με αυτή του Σύρου ηγέτη και ότι οι προσπάθειές της να τον σώσει είναι μάταιες.


σχετικα αρθρα