current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση18:47

EwG: Εμπλοκή σε ασφαλιστικό, εργασιακά και δημοσιονομικά – Αργεί το έκτακτο Eurogroup

«Τελεσίγραφο» μίας εβδομάδας φέρεται να έδωσε το EuroWorking Group στην ελληνική κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνίας.

Δημοσίευση 18:47’
αρθρο-newpost

«Τελεσίγραφο» μίας εβδομάδας φέρεται να έδωσε το EuroWorking Group στην ελληνική κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνίας.

«Τελεσίγραφο» μίας εβδομάδας φέρεται να έδωσε το EuroWorking Group στην ελληνική κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνία, ενώ κατά τη συνεδρίαση του Brussels Group διαπιστώθηκε πως υπάρχουν αποκλίσεις σε μία σειρά από ζητήματα.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης με βασικό θέμα το κυπριακό πρόγραμμα, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και στην πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη, ενώ ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.

Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ωστόσο πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.


σχετικα αρθρα