current views are: 1

29 Μαΐου 2015
Δημοσίευση10:15

Σαμαράς: Συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία την ύστατη στιγμή

Καθοριστικές θεωρούν στη ΝΔ τις επόμενες τρεις ημέρες για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς. 

Δημοσίευση 10:15’
αρθρο-newpost

Καθοριστικές θεωρούν στη ΝΔ τις επόμενες τρεις ημέρες για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς. 

Καθοριστικές θεωρούν στη ΝΔ τις επόμενες τρεις ημέρες για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που έχουν φτάσει στο «γαλάζιο στρατόπεδο», οι εταίροι και δανειστές θα επιδιώξουν να κλείσουν τη συζήτηση με την Ελλάδα έως την προσεχή Τετάρτη καθώς θεωρούν ότι η διαιώνιση της αβεβαιότητας δεν ωφελεί πλέον ούτε την Ευρώπη. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί πλέον να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις και προτείνει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 

«Σήμερα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε από τι κινδύνους απειλείται η χώρα, εμείς τους προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση, ώστε να αλλάξει η χώρα πολιτική. Μεγάλη συνεννόηση για να βγουν από τα ολοφάνερα αδιέξοδά τους, για να βγει η Ελλάδα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, για να αλλάξει η πολιτική της χώρας, για να υπάρξει συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ στην εφημερίδα Αγορά.

Χθες, σε μήνυμά του για την επέτειο των 36 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τότε ΕΟΚ, άφησε σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αφού επισήμανε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ έδινε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επισπεύσει την ανάπτυξή της, να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό της πολίτευμα, να διεκδικήσει από ισχυρότερη θέση τα εθνικά δίκαιά της», προσέθεσε: «Τότε διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στον πυρήνα της Ευρώπης. Σήμερα, επί τέσσερις μήνες, είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριό της».

«Η Νέα Δημοκρατία» -τόνισε αναφερόμενος ουσιαστικά στη στάση του κόμματός του στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία-, «αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας, τιμά την 28η Μαΐου και συνεχίζει τους αγώνες τόσο για τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη όσο και για την έξοδό της από την κρίση».


σχετικα αρθρα