current views are: 2

29 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:37

«Λεφτά υπάρχουν» για τα κόμματα: Έλαβαν 6,3 εκατ. ευρώ ως κρατική επιχορήγηση

«Λεφτά υπάρχουν» όπως φαίνεται για την οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία είτε η χώρα χρεοκοπεί είτε βρίσκεται σε χρηματοδοτική ασφυξία, παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τον κρατικό κορβανά. 

Δημοσίευση 11:37’
αρθρο-newpost

«Λεφτά υπάρχουν» όπως φαίνεται για την οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία είτε η χώρα χρεοκοπεί είτε βρίσκεται σε χρηματοδοτική ασφυξία, παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τον κρατικό κορβανά. 

«Λεφτά υπάρχουν» όπως φαίνεται για την οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία είτε η χώρα χρεοκοπεί είτε βρίσκεται σε χρηματοδοτική ασφυξία, παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τον κρατικό κορβανά. 

Την ώρα που κυβέρνηση «σκουπίζει» τα αποθεματικά όλων των φορέων και των κάθε λογής νομικών προσώπων, για να κρατήσει τη χώρα όρθια απέναντι στον παρατεταμένο εκβιασμό των δανειστών, επιλέγεται  αυτή τη χρονική στιγμή, να δοθούν στα κόμματα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 6.330.000  ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε χιλιάδες συντάξεις και μισθούς ή σε οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες ή σε Μαθητικές Ολυμπιάδες ή σε χιλιάδες επιδόματα ανεργίας από μια μακρά λίστα «κατακρεουργημένων» οικονομικά οικογενειών. Μάλιστα, θα καλυφθεί από τις εγγεγραμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού 2015 του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στα κόμματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση περιλαμβάνονται ακόμη εκείνοι οι πολιτικοί σχηματισμοί που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ωστόσο δικαιούνται χρήματα που δεν έλαβαν όταν συμμετείχαν σε εκλογές. 

Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014 ως Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, λαμβάνει 746.339 ευρώ για το ΠΑΣΟΚ και 84.776 ευρώ για τον συνασπισμό κομμάτων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης. Ξεχωριστή χρηματοδότηση λαμβάνουν η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ από 7.000 ευρώ για επιμορφωτικούς σκοπούς.

Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση των χρημάτων αυτών αναφέρονται σε «επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς». 

Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση έρχεται σε εφαρμογή τροπολογίας που ψηφίστηκε προ ημερών με το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της Δημόσιας Διοίκησης και Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας» και αφορά στην πάγια και νόμιμη  κρατική οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών. 

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και οργή σε εκείνους που δεν εντάχθηκαν στους δικαιούχους της ανθρωπιστικής κρίσης, σε εκείνους που δεν επαναπροσλήφθηκαν στη δουλειά τους, σε εκείνους που θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για μια ακόμη χρονιά, είναι η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να δοθούν 6,3 εκατ. ευρώ στα κόμματα. Επιφανή στελέχη των οποίων αντέδρασαν με τον ίδιο ζήλο που αντιδρούν σε άλλες διατάξεις. 

Πρόκειται άλλωστε ένα πάγιο και χρόνιο νομικό καθεστώς, που ενισχύει τα κόμματα και όχι τους πολίτες αυτής της χώρας…

 

Δείτε εδώ την απόφαση 


σχετικα αρθρα