current views are: 2

29 Μαΐου 2015
Δημοσίευση14:55

Μια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τα αδέσποτα

Δημοσίευση 14:55’

Εκτός από τις «Παράξενες Πόλεις» (Strange Cities), υπάρχουν και οι «Αδέσποτες Πόλεις» (Stray Cities).

Για την έκθεση «Strange Cities» που θα «τρέχει» για ένα μήνα ακόμα στη Διπλάρειο Σχολή στο κέντρο της Αθήνας σάς έχουμε ενημερώσει. Πρόκειται για μια ιδέα της εκτελεστικής υποδιευθύντριας της Στέγης Αφροδίτης Παναγιωτάκου που συγκέντρωσε έργα 25 εικαστικών καλλιτεχνών (και ομάδων) από όλο τον κόσμο με θέμα την Αθήνα. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής, να μην έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην πρωτεύουσα. 

Η έκθεση που πραγματοποιείται εκτός Στέγης, συνοδεύεται από σειρά παράλληλων δράσεων μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας που αφορούν όλες πτυχές της ζωής μας στη «παράξενη» πόλη μας. Ποδηλατικά happenings, ξεναγήσεις, ακόμα και γευσιγνωσίες δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δουν το γνώριμο τοπίο της Αθήνας από διαφορετική σκοπιά.

Όμως, η πιο πρωτότυπη από τις παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα οι «Αδέσποτες Πόλεις» (Stray Cities). Κι αυτό γιατί η συμβίωση με τα ζώα, αδέσποτα και μη, στο αστικό περιβάλλον δεν θεωρείται θέμα πρώτης γραμμής από τους περισσότερους καλλιτέχνες και διανοούμενους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διπλαρείου Σχολής θετικοί εκπαιδευτές, κτηνίατροι, ειδικοί σε θέματα ζώων, εκπρόσωποι του φιλοζωικού κινήματος αλλά και καθημερινοί «ήρωες» θα μας περιμένουν με κτηνιατρικές συμβουλές και εκπαιδευτικά tips για εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο ή το έχουν ήδη αποκτήσει αλλά δεν ξέρουν πώς να του φερθούν, καθώς και για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν ένα ζώο σε ανάγκη. Προσκεκλημένοι είναι φυσικά και οι «βετεράνοι» ζωόφιλοι.

Τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στη συνάντηση είναι: Πώς πρέπει να πλησιάζουμε έναν αδέσποτο σκύλο; Τι πρέπει να προσέχω όταν φροντίζω αδέσποτα ζώα; Πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς; Τι είναι η θετική εκπαίδευση και πώς μπορεί ένα επιθετικό ζώο να συμβιώσει αρμονικά με μια οικογένεια; Εκπαιδεύεται η γάτα;

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κλήρωση ζωοτροφών, προσφορά της Royal Canin, που είναι υποστηρικτής της δράσης.

«Αδέσποτες Πόλεις» (Stray Cities), Διπλάρειος Σχολή, πλατεία Θεάτρου, Αθήνα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, 18:00. Πληροφορίες: 2103713019. Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση «Stray Cities» πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.


σχετικα αρθρα