current views are: 1

30 Μαΐου 2015
Δημοσίευση08:32

Παπαδημούλης, Βούτσης εναντίον… Παναρίτη και ΣΥΡΙΖΑ για τον «διορισμό» της στο ΔΝΤ

Την επιλογή της Έλενας Παναρίτη, ως εκπρoσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον realfm.

Δημοσίευση 08:32’
αρθρο-newpost

Την επιλογή της Έλενας Παναρίτη, ως εκπρoσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον realfm.

Την επιλογή της Έλενας Παναρίτη, ως εκπρoσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον realfm.

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι μόλις περάσουμε τον κάβο στο θέμα της συμφωνίας, που απορροφά ίσως και πάνω από το 90% της δραστηριότητας του πρωθυπουργού, θα πρέπει να επιταχυνθεί η προσπάθεια του κυβερνητικού έργου. Θα πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά οι επιλογές προσώπων που στελεχώνουν κρίσιμα πόστα της κορυφής, του κράτους και της ευρύτερης κυβερνητικής μηχανής. Δεν είμαι ευτυχής με αρκετές από τις επιλογές».

Οι αντιδράσεις, όμως, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σταματούν στον κ. Παπαδημούλη. Την αντίθεσή του εξέφρασε το πρωί στον ΣΚΑΪ και ο Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι ήταν επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης και σημείωσε με νόημα ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα – μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Ειρωνική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

“Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ” αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αρκετή δόση ειρωνείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

“Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.

Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας”.


σχετικα αρθρα