current views are: 1

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση07:58

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στους Δήμους

Πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 16 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ. 

Δημοσίευση 07:58’
αρθρο-newpost

Πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 16 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ. 

Πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 16 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ. 

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 μέχρι το τέλος της βάρδας ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων από αρκετούς δήμους, όπως Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας και Σουλίου.

Ζητεί την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Τα επιχειρηματικάεργολαβικά συμφέροντα συνεχίζουν και σήμερα να στοχεύουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων ανάλογα με τις ευκαιριακές πλειοψηφίες δημοτικών συμβουλίων που ως επί το πλείστον επικαλούνται έλλειψη προσωπικού. Η παράταση των συμβάσεων των ιδιωτών είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας αφού αιρετοί και ιδιώτες το αντιλαμβάνονται ως ανοχή και υπαναχώρηση από την πάγια θέση της κυβέρνησης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων, τους οποίους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους καλούν σε «αγωνιστική ετοιμότητα» σε περίπτωση που η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές περιέχει αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα.

 

σχετικα αρθρα