current views are: 1

4 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:07

Στρατούλης: Επαίσχυντη και κατάπτυστη η συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές

«Επαίσχυντη και κατάπτυστη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Στρατούλης τη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση.

Δημοσίευση 11:07’
αρθρο-newpost

«Επαίσχυντη και κατάπτυστη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Στρατούλης τη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση.

«Επαίσχυντη και κατάπτυστη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Στρατούλης τη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση.

Από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τόνισε:

Είναι θρασύτατη και προκλητική η απαίτηση τους. Η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές. Έχει και δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους, για να τοποθετηθεί ο λαός. Υπάρχουν εναλλακτικές που στοιχίζουν λιγότερο από το να υπογράψουμε μία τέτοια επαίσχυντη και κατάπτυστη συμφωνία.

Νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για υποχώρηση και πολιτική αποτυχία στη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι το «e mail Χαρδούβελη» είναι παιδική χαρά σε σχέση με αυτά που έχει στείλει για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Ο κ. Στρατούλης απάντησε και σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έχει ευθύνες για την καθυστέρηση της συμφωνίας επειδή δεν είχε σχέδιο. «Καταρρίπτεται όλη η κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, στην οποία, δυστυχώς, έχουν προσχωρήσει και πολιτικά κόμματα, που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε κοστολογημένες προτάσεις. Η αιτία της καθυστέρησης ήταν η αδιάλλακτη στάση κυρίαρχων κύκλων ανάμεσα στους δανειστές» είπε χαρακτηριστικά.

«Η πρότασή τους ήταν η συνέχιση μνημονιακών πολιτικών που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Όλο το πακέτο είναι απορριπτέο από τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν θα συνεχίσουμε τις πολιτικές της λιτότητας που φτωχοποίησαν, απενεργοποίησαν την κοινωνία και τον λαό, και ταπείνωσαν τη χώρα. Γνωρίζουμε γιατί το κάνουν αυτό. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους γιατί θέλουν να συντρίψουν την όποια αντίσταση υπάρχει στις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας» πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Στρατούλης απέρριψε, κατηγορηματικά, να συμφωνήσει σε αντιλαϊκά ασφαλιστικά μέτρα, τονίζοντας ότι «αυτά δεν περνάνε, γιατί οδηγούν σε πραγματική εξόντωση των συνταξιούχων». «Πολιτικά και δεοντολογικά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο» κατέληξε.


σχετικα αρθρα