current views are: 1

5 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:33

Σαμαράς: Ναι σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών –Όχι σε προσωπική ενημέρωση

Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι παρόντες, δηλώνουν στελέχη της ηγετικής ομάδας της Λεωφόρου Συγγρού.

Δημοσίευση 15:33’
αρθρο-newpost

Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι παρόντες, δηλώνουν στελέχη της ηγετικής ομάδας της Λεωφόρου Συγγρού.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι παρόντες, δηλώνουν στελέχη της ηγετικής ομάδας της Λεωφόρου Συγγρού. Η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά εκδηλώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο στη δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες. 

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΝΔ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να στηρίξει τις προτάσεις που εμφάνισαν οι δανειστές αφού έτσι θα εμφανιζόταν ως υπέρμαχος των μνημονίων και των σκληρών μέτρων. Από την άλλη πλευρά ένα κοινό «όχι» των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις προτάσεις των δανειστών θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει πρόταση πατρότητας της ΝΔ και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να εμφανιστεί ως εγγυητής μιας ενωτικής συναινετικής πρότασης

Σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή σε μια συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόταση της ΝΔ θα είναι μια συμφωνία στο πλαίσιο του e-mail Χαρδούβελη αλλά με την διατήρηση των χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει ήδη επιτύχει η κυβέρνηση Τσίπρα. 

Ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι εκτός από μια κοινή πρόταση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βάλει στο τραπέζι και μια παλαιότερη πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετείχαν στελέχη από όλα τα κόμματα. 

Ωστόσο όσο σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα παραβρεθεί σε εάν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών , τόσο αβέβαιο θα πρέπει να θεωρείται αν θα δεχτεί μια «ενημέρωση» από τον πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Αν ο Τσίπρας ψάχνει απλά συνενόχους για την αποτυχία στην διαπραγμάτευση, ας τους αναζητήσει αλλού» απάντησε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού όταν ρωτήθηκε αν ο κ Σαμαράς θα δεχόταν να ενημερωθεί προσωπικά από τον κ. Τσίπρα.


σχετικα αρθρα