current views are: 4

15 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:41

Το δεκαήμερο της «Ελευθεροτυπίας»

Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν η τύχη του τίτλου και η πορεία της πτώχευσης

Δημοσίευση 12:41’
αρθρο-newpost

Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν η τύχη του τίτλου και η πορεία της πτώχευσης

Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν η τύχη του τίτλου και η πορεία της πτώχευσης

Το επόμενο δεκαήμερο ανήκει στην «Ελευθεροτυπία»! Στην πάλαι ποτέ ένδοξη και νυν εκτός κυκλοφορίας εφημερίδα, που εξακολουθεί ωστόσο να εξάπτει τα πάθη. Την προσεχή Τετάρτη συζητείται η αίτηση του Χάρη Οικονομόπουλου για αλλαγή συνδίκου της Χ.Κ. Τεγόπουλος και στις είκοσι τρεις του μηνός η διαμάχη της εταιρείας με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο για την ιδιοκτησία του τίτλου της εφημερίδας. Και εν μέσω όλων αυτών, λαμβάνουν χώρα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ακόμη πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα…

Να τα δούμε τα πράγματα από την αρχή. Η «Ελευθεροτυπία», ως γνωστόν, έκλεισε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011. Ξαναβγήκε στην αρχή του2013 από την εταιρεία Τρίτη Οψη, με εκδότη τον Χάρη Οικονομόπουλο και ξανάκλεισε τον Δεκέμβριο του 2014. Τον τίτλο της εφημερίδας διεκδίκησε ενδιαμέσως ο μεγαλομέτοχος των Αττικών εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, επικαλούμενος σχετικό σημείωμα του αείμνηστου εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου προς τον, επίσης εκλιπόντα και πρώην διευθυντή του φύλλου Αλέκο Φιλιππόπουλο. Ενδιαμέσως επίσης (τον Μάϊο του 2014) πτώχευσε η Χ.Κ. Τεγόπουλος και ορίστηκε σύνδικος ο Βαγγέλης Καρβούνης.

Το έργο του τελευταίου αμφισβήτησε ο Χάρης Οικονόπουλος και αιτήθηκε την αλλαγή του «διότι εμποδίζει την αναδιοργάνωση της εταιρείας». Η αίτηση του πρώην εκδότη συζητείται μεθαύριο στο Πτωχευτικό Δικαστήριο και από το αποτέλεσμά της ενδέχεται να κριθεί και η συζήτηση της εικοστής τρίτης Ιουνίου. Τη μέρα εκείνη, στην Επιτροπή Σημάτων, θα συζητηθεί το αίτημα του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για κατοχύρωση του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με διαρροές από καλά πληροφορημένους τίτλους οι τίτλοι «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «enet.gr» έχουν κατοχυρωθεί στην Ισπανία, πράγμα που δημιουργεί μια μυστηριώδη εμπλοκή σε ενδοκοινοτικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν σταματήσει οι απόπειρες συνεννόησης πίσω από κλειστές πόρτες. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές εκφράζουν καλή θέληση και δεν αποκλείεται κάποιες υποθέσεις να λυθούν τελικά χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Ποιες ακριβώς; Θα το μάθουμε συντόμως, λίαν συντόμως.