current views are: 1

17 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση07:28

To… τερμάτισε η Bild: Γράφει την ομιλία της Μέρκελ

Προφανώς εκεί στην γερμανική εφημερίδα Bild κάποιος ή έχει μεγάλη φαντασία ή πολύ χιούμορ. 

Δημοσίευση 07:28’
αρθρο-newpost

Προφανώς εκεί στην γερμανική εφημερίδα Bild κάποιος ή έχει μεγάλη φαντασία ή πολύ χιούμορ. 

Προφανώς εκεί στην γερμανική εφημερίδα Bild κάποιος ή έχει μεγάλη φαντασία ή πολύ χιούμορ. 

Γιατί το λέμε αυτό ; Γιατί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας δημοσιεύεται σήμερα η ομιλία που, σύμφωνα με την Bild, θα… ήθελαν να ακούσουν αύριο στην γερμανική βουλή οι πολίτες της χώρας. 

Στο άρθρο με τίτλο «Κυρία Μέρκελ, αυτή είναι η ομιλία που θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς», η εφημερίδα γράφει μια ολόκληρη ομιλία, με πιο σημαντικό σημείο της -τι άλλο ;- το θέμα της Ελλάδας.

Αναφέρει λοιπόν η ομιλία σε βασικά σημεία της :

«Θα σας μιλήσω σήμερα γιατί είμαστε σε μια αποφασιστική φαση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Βρίσκομαστε μπροστά σε μια ιστορική απόφαση που πρέπει να λάβουμε. Οδυνηρή αλλά απαραίτητη.

Δεν θα δώσουμε τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα και δεν έχουμε καμία εναλλακτική λύση. Γιατί η ίδια η ελληνική κυβέρνηση μας ώθησε να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Για πέντε χρόνια έχουμε αγωνιστεί να σώσουμε την Ελλάδα και να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Μόνο η Γερμανία έχει διαθέσει 87 δισ. εγγυήσεις και δάνεια.

‘Εχουμε ξεπεράσει τα όρια μας. 

Εχω πει : Αν το ευρώ αποτύχει, έχει αποτύχει η Ευρώπη. 

Ναι είναι αλήθεια. Εχω πει ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. Αλλά η θέληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές. 

Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πραγματικά την κρίση και επειδή δεν κάνει όσα υπόσχεται. Η έλλειψη προθυμίας από την πλευρά της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις βλάπει το ευρώ και αρχίζει να αποσταθεροποιεί την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Η συνοχή καταρρέει. 

Σε αυτή την φάση θέλουμε μια σταθερή Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ό,τι η Ελλάδα βαδίζει στο εθνικό μονοπάτι της Ευρώπης, δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο μέλος από οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η Ελλάδα δικαίως θεωρείται το λίκνο της Ευρώπης. Επειδή, όμως, ακόμα και βγαίνοντας από το ευρώ θα παραμείνει σημαντικό μέλος, ας της δώσουμε το χρόνο να ανανεωθεί. 


σχετικα αρθρα