current views are: 1

17 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:39

Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – Ζωής εναντίον Στουρνάρα: Καταγγέλλουν «αντιθεσμική συμπεριφορά»

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δημοσίευση 15:39’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Είχε προηγηθεί απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην κάνει δεκτή την έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, καταγγέλλοντας τον κ. Στουρνάρα για «αντιθεσμική συμπεριφορά». 

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον διοικητή της ΤτΕ ότι ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του αρμοδιότητας και συμβάλλει στο ασφυκτικό πλαίσιο που βάζουν οι δανειστές στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Με τη σημερινή του έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Και είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.

Το κυβερνών κόμμα πήρε τη σκυτάλη από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άνοιξε μέτωπο εναντίον του κ. Στουρνάρα, με την απόφασή της να επιστρέψει ως «απαράδεκτη» την έκθεση που της παραδόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, τον κατηγόρησε για αντιθεσμική συμπεριφορά, λέγοντας ότι «έσπευσε στα κλεφτά να δώσει την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής, προβαίνοντας σε μια σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις.

«Η έκθεση επιστρέφεται ως απαράδεκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική της χώρας και έχει «απαραδέκτως» παραβιάσει τις υποχρεώσεις του ως διοικητής, όταν παρενέβη ωμά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τέλος ανακοίνωσε πως η επιτροπή αλήθειας θα καλέσει τον Διοικητή της ΤτΕ για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παρεμβαίνει επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να διαμορφώσει τετελεσμένα.

 


σχετικα αρθρα