current views are: 4

19 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση18:14

Ντράγκι, Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ στη Σύνοδο – Στο Eurogroup παραπέμπονται οι αποφάσεις

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών θα δώσουν το παρών στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας για την Ελλάδα.

Δημοσίευση 18:14’
αρθρο-newpost

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών θα δώσουν το παρών στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας για την Ελλάδα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών θα δώσουν το παρών στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας για την Ελλάδα, με τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο να παραπέμπονται στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε στη συνεδρίαση τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει μαζί τους, όπως και με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο κ. Τουσκ δημοσίευσε και την επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες για τη σύγκληση της Συνόδου στις Βρυξέλλες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup:

Με δεδομένο το αποτέλεσμα του Eurogroup της 18ης Ιουνίου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την προγραμματισμένη μας συνάντηση για να συζητήσουμε για την Ελλάδα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το ισχύον οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει σε 11 μέρες.

Ο σκοπός της Συνόδου είναι να επιβεβαιώσει ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις πιθανές επιπτώσεις των αποφάσεών μας. Η Σύνοδος δεν θα είναι το τελικό βήμα και δεν θα υπάρξουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό παραμένει αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών.

Κάλεσα ακόμα τους επικεφαλής της ΕΚΤ και του Eurogroup όπως και τη γενική διεθύντρια του ΔΝΤ.


σχετικα αρθρα