current views are: 1

21 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:08

Συναντήσεις κορυφής πριν από την κρίσιμη Σύνοδο – «Πυρετός» επαφών στις Βρυξέλλες

Πυρετώδεις είναι οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.
 

Δημοσίευση 16:08’
αρθρο-newpost

Πυρετώδεις είναι οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.
 

Πυρετώδεις είναι οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς τόσο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, με τις επαφές να κορυφώνονται το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα έχει αύριο στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, επαφές με τους επικεφαλής των θεσμών σε σύσκεψη που διοργανώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Μάριο Ντράγκι ενδέχεται να αντικαταστήσει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής με τον έλληνα πρωθυπουργό, με τη γερμανίδα καγκελάριο Μερκελ καθώς και με τους ιθύνοντες του ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη οτι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα – και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων – συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup (13.30).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι από το βράδυ στη βελγική πρωτεύουσα -αναχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 21:00- συνομίλησε με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τους παρουσίασε την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Oι Financial Times, πάντως, κάνουν λόγο για τελεσίγραφο Βερολίνου και Παρισιού προς την Αθήνα, να υπάρξει συμφωνία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής (20:00).

«Εμείς πάμε για συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση, πάντως, δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης, όπως τόνισε κυβερνητικό στέλεχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 


σχετικα αρθρα