current views are: 1

23 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:27

Καμμένος: Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές – Συμφωνία μόνο με οριστική λύση του χρέους

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Δημοσίευση 15:27’
αρθρο-newpost

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου. Κατά τη διάρκεια οι βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις και προβληματισμούς, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος τους κάλεσε να αναλογιστούν τη στάση που θα κρατήσουν, κάνοντας λόγο για «ιστορική ευθύνη των ΑΝΕΛ». 

Αν και ανέφερε ότι στους ΑΝΕΛ δεν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τούς είπε:

Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Ενδέχεται να έχουμε και ιστορική ευθύνη… 

«Συζητήσαμε και συνεκτιμήσαμε την κατάσταση. Δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, διαπραγματεύεται η Ελλάδα και ελπίζουμε  οτι η έκβαση θα είναι θετική  για το λαο» τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Πάνος Καμμένος

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να συνδέεται με το χρέος, ενώ διεμήνυσε ότι οι κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση παραμένουν. «Η κυβέρνηση, τηρώντας την εντολή θα προχωρήσει σε οριστικη λύση του χρέους. Η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει» τόνισε,  υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την συμφωνία, δε μπορεί να μην περιλαμβάνεται λύση για το χρέος.

«Εμείς δεν είμαστε Σαμαράς για να αρκεστούμε σε μια μικρή αναφορά στο χρέος» τόνισε ερωτηθείς για το αν θα δέχονταν μια αναφορά, όπως της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012. 

 

Ωστόσο,  ο κ. Καμμένος, επέμεινε στην κόκκινη γραμμή αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, τονίζοντας ότι «είναι ξεκάθαρη η δέσμευσή μας να μην αυξηθεί», διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει «πώς θα γλιτώσουν τα 200 εκατ. ευρώ μέτρα που ζητούν οι δανειστές από τον ΦΠΑ στα νησιά»

Σε ερώτηση για τα non paper της κυβέρνησης με την πρόταση που κατέθεσε η Αθήνα στις Βρυξέλλες, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «δεν υπάρχουν non paper. Υπάρχουν μόνο επίσημα έγγραφα και αυτά θα δούμε εμείς όταν έρθει η συμφωνία».

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα συνεδριάσει εκ νέου για να εξετάσει πλεόν μια ολοκληρωμένη συμφωνία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Εκτελεστική Επιτροπή.

 

 


σχετικα αρθρα