current views are: 2

25 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση09:53

Τα σενάρια με την τελική πρόταση για συμφωνία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των θεσμών. 

Δημοσίευση 09:53’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των θεσμών. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των θεσμών. Πληροφορίες που δίνονται με το σταγονόμετρο από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τόσο στην εξαμερή όσο και στις συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια υπήρξαν επικοδομητικοί διάλογοι.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, το νεότερο είναι ότι πλέον… καθαρογράφεται τελική πρόταση που θα σταλεί στο Εurogroup και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ήρθε η ώρα να δείξουν υπευθυνότητα οι θεσμοί.

Τα σενάρια για τα έγγραφα που κατατέθηκαν

Οι θεσμοί σύμφωνα με το Reuters έστειλαν στο Eurogroup τις δικές του προτάσεις τους. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το έγγραφο περιλαμβάνει το τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί με βάση την εκτίμηση των θεσμών (feasibility blueprint).

Το έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι θα παρουσιαστεί στο Eurogroup, με στόχο να υπάρξει κείμενο εργασίας για τη συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι το κείμενο αυτό δεν έχει ακόμη πάρει τελικό πράσινο φως από την ελληνικής πλευρά αλλά αποτελεί εκτίμηση των θεσμών για το τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί.  

Άλλη πηγή δήλωσε στο MNI ότι στη συνάντηση Τσίπρα – θεσμών δεν υπήρξε ενιαίο αποτέλεσμα, καθώς οι απαιτήσεις του ΔΝΤ παραμένουν στο τραπέζι και η ελληνική πλευρά τις απορρίπτει.

Ευρωπαίος αξιωματούχος που ρωτήθηκε για τη συνάντηση Τσίπρα, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ρέγκλινγκσημείωσε ότι ήταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις για όλες τις πλευρές. 

Την ίδια ώρα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι κατατέθηκε και η ελληνική πρόταση στο Eurogroup.

Τα διεθνή πρακτορεία διαψεύδουν ότι θα υπάρξει «take it or leave it» τελεσίγραφο από την Ευρώπη και μεταδίδουν ότι πιθανόν να υπάρξει νέο Eurogroup, εκτός από αυτό που συνεδριάζει το μεσημέρι, το Σάββατο. Ο κ. Σέλινγκ δήλωσε ότι το πραγματικό deadline είναι για αυτή την Κυριακή.

Μετά τις 2 θα συνεδριάσει το Eurogroup.


σχετικα αρθρα