current views are: 1

27 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση22:04

Πανικός ΝΔ με Κωνσταντοπούλου – Λύση με παρέμβαση Τσίπρα (Βίντεο)

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή στη συζήτηση για το δημοψήφισμα, την ώρα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 22:04’
αρθρο-newpost

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή στη συζήτηση για το δημοψήφισμα, την ώρα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά.

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή στη συζήτηση για το δημοψήφισμα, την ώρα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος αντέδρασαν στο γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προεδρεύει ενώ ο Κανονισμός της Βουλής απαγορεύει, αν προηγουμένως έχει μιλήσει στο Σώμα ως βουλευτής. 

Η ομιλία Σαμαρά διεκόπη για αρκετή ώρα και η ΝΔ​ αποχώρησε από την αίθουσα κατηγορώντας την κυρία Κωνσταντοπούλου για παραβίαση του Κανονινισμού και «δικτατορική» συμπεριφορά. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαγριώθηκαν, χτυπούσαν τα έδρανα και ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό να «την μαζέψει», όπως είπε ο κ. Σαμαράς. 

«Δεν είστε δικτάτορας, πάρτε το χαμπάρι» ειπε στην Πρόεδρο της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση καταγγέλοντας παραβίαση του Κανονισμού

Έκκληση στον κ. Σαμαρά να επιστρέψει στην αίθουσα και να ολοκληρώσει την ομιλία του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο. Αυτή τη στιγμή η Βουλή έχει διακόψει μέχρι να επιστρέψει στην αίθουσα η ΝΔ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ιστορική ευθύνη σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και ευθύνη για να διαξαχθεί μία διαδικασία στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού. Θα σας παρακαλούσα – ξέρω πως υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία- να διακόψετε για δέκα λεπτά και στο διάστημα αυτό, παρακαλώ τον κ. Σαμαρά να επανέλθει στην αίθουσα και να ολοκληρώσει την ομιλία του» είπε στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ολιγόλεπτη διακοπή, η Πρόεδρος της Βουλής κλήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρας και όταν επέστρεψε, ανακοίνωσε ότι θα κατέβει από την έδρα. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι πράγματι ο Κανονισμός προβλέπει ότι δεν μπορεί να είναι στην έδρα αν προηγουμένως έχει τοποθετηθεί ως βουλευτής, ωστόσο επέλεξε να είναι στην έδρα «για να τιμήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Τη θέση της στο προεδρείο για την ομιλία Σαμαρά πήρε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. 

 

 


σχετικα αρθρα