current views are: 2

28 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση07:31

Λοβέρδος: Είναι το λόμπι της δραχμής – Παπαμιμίκος: Απάτη… – Σοφιανός: Θα βγάλουμε ψηφοδέλτιο

Βαριές κατηγορίες κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Δημοσίευση 07:31’
αρθρο-newpost

Βαριές κατηγορίες κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Βαριές κατηγορίες κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «λόμπι της δραχμής».

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν «δύο θέματα: Να σκεφτεί κανείς ποιες είναι οι συνέπειες. Ο ένας δρόμος είναι να συνεχίσει το δρόμο της Ευρώπης και της ασφάλειας.

Το όχι είναι πορεία προς τη δραχμή. Απροκάλυπτα φανερά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λόμπι της δραχμής».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και σημείωσε: «Δεν έχει νόημα τώρα το δημοψήφισμα και να θες να επιβεβαιώσεις τη λαϊκή εντολή. Το όχι δεν θα αλλάξει τη στάση των εταίρων. Δεν συγχωρείται άγνοια σε κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν λαϊκή έμμεση νομιμοποίηση για να πάνε τη χώρα στη δραχμή.

Το δημοψήφισμα είναι μέσο δημοκρατίας προφανώς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να δει το βασικό σκέλος του δημοψηφίσματος. Να δει αν υποκλέπτεται η απάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη. Αν υπογράψει έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη εβδομάδα.

Το ερώτημα είναι «θέλεις να είσαι υγιής ή άρρωστος»; Το ερώτημα υποκλέπτεται».

O κ. Λοβέρδος υπογράμμισε στη συνέχεια: “Η χώρα είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Την οδήγησε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Το ερώτημα εκμαιεύει την απάντηση. Εχεις χρήματα να του δώσεις; Δεν έχεις. Πάμε σε δημοψήφισμα που δεν έχει ερώτημα. Η μόνη νομιμοποίηση του ερωτήματος είναι η διέξοδος προς τη δραχμή. Η απάντηση είναι έξω από το ερώτημα, στο δημοψήφισμα”.

Εξηγώντας, στη συνέχεια, για τον όρο “πραξικόπημα, είπε: “Είναι βαρύς όρος το πραξικόπημα και σας «λέει» ότι εκμαιεύεις την απάντηση. Είναι ναπολεόντια σε αυτή την περίπτωση το δημοψήφισμα”. 

Σοφιανός: Να απορρίψει ο λαός κυβέρνηση και εταίρους

Σε απόρριψη της εκδοχής του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα, αλλά και εκείνης των εταίρων, κάλεσε τους πολίτες το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Ο κ. Σοφιανός τόνισε: «Είναι κρίσιμη η θέση απέναντι στο δημοψήφισμα. Το ΚΚΕ είπε ναι στο δημοψήφισμα για να απορρίψει ο λαός και την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των θεσμών. Εκβιαστικό δίλημμα από την κυβέρνηση. Να ακυρωθεί ο εκβιασμός και ο φόβος και γι’ αυτό χρειάζονται καθαρές κουβέντες».

Ο κ. Σοφιανός συμπλήρωσε ότι “είναι η ώρα να σκεφτεί κάποιος με ριζοσπαστική σκέψη και να δει την αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, που κοίμισε τον κόσμο και τώρα τρέχει στα σούπερ μάρκετ. Είναι αξιοπρέπεια να δεχτούμε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ με τα 8 δισ.; Αντιμετωπίζονται οι φτωχοί και οι άνεργοι, με τη νομιμοποίηση του χρέους;

Εμείς λέμε «ναι» στο δημοψήφισμα, αλλά όχι στο συριζαίικο μνημόνιο. Να ακυρώσει ο λαός με την ψήφο του εκβιαστικά διλήμματα. Όχι στην πρόταση κυβέρνησης και δανειστών.

Θα βγάλουμε ψηφοδέλτιο να το μοιράσουμε στον κόσμο. Αυτό πρέπει να πέσει στην κάλπη κι ας το βγάλουν άκυρο”. 

Βαρεμένος: Η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ

«Μπορεί κάποιος να αποφασίζει να βγάλει έξω ένα μέλος της Ευρωζώνης εκτός ενώ είναι εντός», δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας το γεγονός πως το Eurogroup συνεδριάσε χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Η ΕΕ έχει ορισμένους κανόνες, τουλάχιστον στα χαρτιά. Θυμηθείτε πως ξεκίνησε η ΕΕ, με την αρχή της ομοφωνίας και της ισότητας των κρατών-μελών.

«Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να φτάσει σε συμφωνία. Αν θεωρηθεί ότι αποχώρησε η Ελλάδα (από τις διαπραγματεύσεις), να βάλουν στο τραπέζι νέα πρόταση (οι θεσμοί)», σημείωσε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε:

Η διαδικασία θα συνεχιστεί όσο υπάρχει βούληση για συμφωνία.

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να πηγαίνει με το μέγεθος των κρατών», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε:

Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν έχουμε όπλα από το να απευθυνθούμε στον λαό.

«Πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτός ο τρόπος διαπραγματεύσεων. Οι προτάσεις αυτές (των θεσμών) δεν ήταν και η επιτομή της ανάπτυξης», είπε ακόμη και κατέληξε:

Είπαμε να μας δώσουν μας ευκαιρία να αναπνεύσουμε, υποφέρουμε. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν έχουμε εύκολες λύσεις».

Παπαχριστόπουλος: Θέλουν να μας εξοντώσουν

«Στο διαδικαστικό πρόβλημα μεταξύ Σαμαρά και Κωνσταντοπούλου, είχε δίκιο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ πρόσθεσε: «Ο κ. Θεοδωράκης προκάλεσε από απειρία. Καλώς τον διέκοψαν και δεν τον άφησαν να μιλήσει» και συνέχισε για το δημοψήφισμα:

«Δεν άνοιξε μύτη με το δημοψήφισμα στη Γαλλία, ούτε στην Ιρλανδία. Λέμε ναι στο ευρώ και στην ευρωζώνη και διεκδικούμε. Με 300.000 νέους οικονομικούς μετανάστες και 4 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας, 1,5 εκατομμύριο ανέργους και ακούς ανεύθυνα, η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία δεν έχουν όρια.

Θέλουν να μας εξοντώσουν. Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό όπλο. Ήδη κάποιοι βλέπουν με διαφορετικό πρίσμα το ζήτημα.

Κορυφαία στιγμή εκβιασμού ήταν όταν είχαμε συμφωνήσει και ήρθε το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε κα ζήτησαν κι άλλα. Είναι χειροπιαστή απόδειξη ότι η κυβέρνηση ήθελε λύση.

Το «πραξικόπημα» του Σαμαρά ήταν υψηλού ρίσκου. Και το παίρνει το ρίσκο η κυβέρνηση το ρίσκο του «ναι».

Αν είναι «ναι» το δημοψήφισμα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Θα πρέπει να πάμε σε εκλογές Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Δεσμεύομαι ότι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει με τις τράπεζας Δευτέρα και Τρίτη, ούτε Τετάρτη. Ήδη υπάρχει μεταστροφή σε όλο τον πλανήτη.

Το δημοψήφισμα είναι χειροπιαστή απόδειξη για το «όχι». Είναι διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση.

Παπαμιμίκος: Η λέξη ελπίδα αποδείχθηκε απάτη

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, ο γραμματέας της ΝΔ είπε:

Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη ελπίδα, είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τον ΕΝΦΙΑ και θα διώξει την τρόικα. Όλα ήταν ψέμα, κοροϊδία, απάτη. Έπαιξε με τη λέξη και τους έλληνες πολίτες και κέρδισε, πήρε την εντολή. 

«Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το μέλλον των όλων γενεών. Η λέξη ελπίδα αποδείχθηκε απάτη», τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό, ο γραμματέας της ΝΔ πρόσθεσε: “Χθες χρησιμοποίησε τη λέξη πατρίδα. Μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν αναφερόταν καν στη χώρα και την πατρίδα. Έβγαινε στο εξωτερικό και κατασυκοφαντούσε την πατρίδα. Χθες επένδυσε σε μια άλλη λέξη, την αξιοπρέπεια. Ποια είναι η αξιοπρέπεια; Η εικόνα στα ΑΤΜ; Αξιοπρέπεια είναι να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να κυκλοφορούμε ελεύθεροι”. 

Πρόσθεσε επιπλέον: «Στην υποκριτική και την επικοινωνία ο κ. Τσίπρας είναι άριστος», σημείωσε ο κ. Παπαμιμίκος και συνέχισε ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να σταματήσει την ηθοποιία και να πει την αλήθεια για το δημοψήφισμα. Ήταν σχεδιασμένο. Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα;».

«Εμείς προσπαθήσαμε μέσα σε 2,5 χρόνια, κάναμε λάθη αλλά πετύχαμε ο Έλληνας να είναι περήφανος. Πετύχαμε να πηγαίνει ο έλληνας πρωθυπουργός στο εξωτερικό και να τον σέβονται. Τα παιχνίδια με τον ελληνικό λαό τέλειωσαν, την απάντηση θα την πάρει την Κυριακή.

Ποιο είναι το ερώτημα; Φέρτε μας τη συμφωνία. Υπάρχει συμφωνία υπογεγραμμένη απ’ έξω και δεν την ξέρουμε; Να πάμε σε δημοψήφισμα τη δκή σας πρόταση. Την αύξηση σε ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές και μείωση συντάξεων.

Να φέρετε τη δική σας πρόταση για δημοψήφισμα και μετά να πάτε να διαπραγματευτείτε. Κάνατε δήθεν διαπραγμάτευση. Ήταν το σχέδιό σας να μας φέρετε εδώ πέρα. Συμφωνώ με τον κ. Λαπαβίτσα που είναι ο μόνος που φοράει παντελόνια και δικαιώνεται. Όλοι οι υπόλοιποι παίζετε παιχνίδι, είπε απευθυνόμενος στον κ. Βαρεμένο».

Η επόμενη μέρα

Στην ερώτηση για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, αν οι πολίτες απαντήσουν «όχι», ποιες θα είναι οι συνέπειες, οι καλεσμένοι της εκπομπής απάντησαν:

Γ. Βαρεμένος: Εμείς είμαστε θύμα υποκλοπής του ερωτήματος. Βάλτε και φουστανέλα στον Λαπαβίτσα κ. Παπαμιμίκο. Σας βολεύει να τον έχετε απέναντι και να φωνάζει για δραχμή.

«Είναι ο μόνος που είπε την αλήθεια» απάντησε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ψευτομαγκιές.

«Γιατί να ταυτίζουμε το νόμισμα με το πρόγραμμά μας;» διευκρίνισε ο κ. Βαρεμένος, ερωτώμενος για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος και συνέχισε: «Εμείς λέμε διαπραγμάτευση αλλά όχι τελεσίγραφα. Αυτός ο λαός έχει τρόπους να απαντά. Και σ’ άλλες περιπτώσεις έχει δεχθεί τελεσίγραφα. Να απαντήσουμε ως χώρα και λαός ότι θέλουμε διαπραγμάτευση».

Α. Λοβέρδος: «Περιμένω με αγωνία αν θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να υπογράψει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα. Εχει το δικαίωμα της ερμηνείας του Συντάγματος.

Συνεδριάζει η ΕΚΤ. Ισως πουν και Δευτέρα –Τρίτη δεν υπάρχει ELA, αν δεν γίνει capital control.

Λέω στον πολίτη το εξής: αν ψηφίσεις «όχι» δίνεις νομιμοποίηση σε μπλοκ εξουσίας να σε πάει στη δραχμή. Εάν του δώσεις, πολίτη, το «όχι» τους δίνεις εντολή να πάνε τη χώρα στη δραχμή.

Με το «ναι», δεν λες ναι σε συμφωνία που δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο τα 8 δισ. του Τσίπρα. Λες «ναι» στον τυχοδιωκτισμό».

Α. Παπαμιμίκος: «Όσα λένε Παπαχριστόπουλος, Βαρεμένος είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Λέω ξεκάθαρα ότι είναι πρόβλημά μας να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Να ψηφίσουν οι Ελληνες για παραμονή στην Ευρώπη. Αυτό είναι το διακύβευμα. Με το «όχι» οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Κάθε βοήθεια τελειώνει. Θέλετε να μας πετάξετε εκτός Ευρώπης. Καλούμε όλους να ψηφίσουν «ναι» στην Ευρώπη».

Θ. Παπαχριστόπουλος: «Κανένας Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ δεν μπορεί να κόψει την πορεία της Ελλάδας. Η δυναμική του «όχι» δίνει δυνατότητα στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με παιδεία, υγεία, διαφθορά και διαπλοκή».

Ν. Σοφιανός: «Η κυβέρνηση καλεί τον κόσμο να ψηφίσει το συριζαίικο μνημόνιο. Να απορρίψουμε και τα δύο. Εδωσαν 8 δισ.».


σχετικα αρθρα