current views are: 1

18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:18

Στιγμιότυπα Συντάγματος

Εντυπώσεις και εικόνες από την συγκέντρωση συμπαράστασης στην διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης

Δημοσίευση 11:18’
αρθρο-newpost

Εντυπώσεις και εικόνες από την συγκέντρωση συμπαράστασης στην διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης

Εντυπώσεις και εικόνες από την συγκέντρωση συμπαράστασης στην διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης

Μερικά πράγματα που είδα στη χθεσινή συγκέντρωση του Συντάγματος:

  • Αυτοί που την οργάνωσαν δεν υπολόγισαν διόλου τον μίνι καύσωνα. Θα μου πείτε δεν ήταν μετεωρολόγοι οι άνθρωποι, ακτιβιστές ήτανε. Αποτέλεσμα; Γύρω στις 8 παρά τέταρτο είχε τρακόσια άτομα στην Πλατεία, άλλα τρακόσια στον Άγνωστο Στρατιώτη και καμιά χιλιαριά που κρύβονταν στη σκιά, στη λεωφόρο Αμαλίας. Από εκεί και πέρα, οπότε έκατσε κάπως η ζέστη, άρχισαν να φτάνουν καραβιές. Εν τέλει; Πιάσαμε πάνω κάτω τους αριθμούς προηγουμένων συγκεντρώσεων.
  • Παρατηρήθηκαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση και στον χαρακτήρα του κοινού. Αυτή τη φορά πλειοψήφησαν οι οπαδοί της ρήξης, είτε προέρχονταν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είτε από άλλα κόμματα και ομάδες. Από κοντά και το ανάλογο χαρτοβασίλειο, που μοιράζονταν από πρόθυμους νέους και νέες ανά τη συγκέντρωση. Επίσης πρόσεξα και κάποιες σχετικώς εξτρίμ περιπτώσεις, όπως τον κυριούλη που παρακαλούσε τον Ιησού να σώσει την «Ελλάδα μας». Σημειωτέον ότι υπήρχαν αρκετά ευφάνταστα ταμπλό, αλλά έλαμψαν δια της απουσίας τους εκείνα τα ωραία, τα ποιητικά των συγκεντρώσεων του χειμώνα.
  • Καταγράφηκε απουσία συνθημάτων από τους συγκεντρωμένους, που προτίμησαν τις κουβέντες με διπλανούς και διερχόμενους.  Σε γενικές γραμμές η αίσθηση ότι είμαστε «στα τελειώματα» (είτε προς τα εδώ είτε προς τα εκεί), φάνηκε να προκαλεί ένα σχετικό άγχος και μια ελαφρά αμηχανία . Δεν έλειψαν πάντως ούτε τα χαμόγελα ούτε η καλή καρδιά από μεγάλη μερίδα του κόσμου.
  • Έπαιξε και ολίγη καζούρα για την σημερινή συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη». Υπενθυμίζω ότι την προηγούμενη φορά (βλέπε και το επιτόπιο ρεπορτάζ μου), είχαν δεν είχαν μαζευτεί καμιά εκατοστή άτομα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικής προοπτικής στη γηραιά ήπειρο…