current views are: 2

30 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:57

Μεγάλη συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα (Φωτορεπορτάζ)

Σε νέα συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» καλούν σήμερα στις 19.30 στο Σύνταγμα, πολίτες και κομματικά στελέχη που τάσσονται υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα. 

Δημοσίευση 15:57’
αρθρο-newpost

Σε νέα συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» καλούν σήμερα στις 19.30 στο Σύνταγμα, πολίτες και κομματικά στελέχη που τάσσονται υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα. 

Νέα συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, από πολίτες και κομματικά στελέχη που τάσσονται υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.  

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. 

«Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής» αναφέρει το κάλεσμα των διαχειριστών της σελίδας μέσω facebooκ. Ήδη διαδηλωτές έχουν αρχίσει να προσέρχονται στη συγκέντρωση, ενώ στο κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης. Ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για τη ΖΩΗ την δική μας και των παιδιών μας.

Η συγκέντρωση ήταν άψογα οργανωμένη, με πλακάτ, ταμπελάκια, κονκάρδες και το μεγάλο «ΝΑΙ» σε πολύχρωμα σημαιάκια να μοιράζονται στους χιλιάδες διαδηλωτές. 

 

Μικροένταση στον Άγνωστο Στρατιώτη

Προσωρινή ένταση σημειώθηκε μπροστά στο μνημείο του Αγώστου Στρατιώτη, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο προάυλιο του κοινοβουλίου. 

Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση. 

(Τις φωτογραφίες του newpost τράβηξε ο Χρήστος Ξανθάκης)