current views are: 1

1 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση18:30

Casus belli για τον Καμμένο αμυντικές δαπάνες και ΦΠΑ στα νησιά

Αιτία ενδοκυβερνητικού πολέμου αποτελεί για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, το ενδεχόμενο μείωσης των αμυντικών δαπανών της χώρας, καθώς και της κατάργησης της έκπτωσης για τον ΦΠΑ στα νησιά. 

Δημοσίευση 18:30’
αρθρο-newpost

Αιτία ενδοκυβερνητικού πολέμου αποτελεί για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, το ενδεχόμενο μείωσης των αμυντικών δαπανών της χώρας, καθώς και της κατάργησης της έκπτωσης για τον ΦΠΑ στα νησιά. 

Αιτία ενδοκυβερνητικού πολέμου αποτελεί για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, το ενδεχόμενο μείωσης των αμυντικών δαπανών της χώρας, καθώς και της κατάργησης της έκπτωσης για τον ΦΠΑ στα νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο κυβερνητικός εταίρος διαμηνύει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για τη διαπραγμάτευση. 

Το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών ανάμεσα στο Μαξίμου και τον κ. Καμμένο ήταν έντονο, μετά την αποκάλυψη της δισέλιδης επιστολής που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές και σε αυτήν δεσμευόταν, μεταξύ άλλων, για μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016 και κατά 400 εκατ. ευρώ το 2017, προκειμένου να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία

Ο Πάνος Καμμένος μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου που δημοσίευσαν οι Financial Times, επικοινώνησε με το Μαξίμου ζητώντας διευκρινίσεις και ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας. 

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του υπουργού Άμυνας, το επιτελείο του πρωθυπουργού παρείχε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στον κ. Καμμένο, ενώ αμέσως έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έσπευσε να κλείσει το ζήτημα. «Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική ανακοίνωση.

Το θέμα θεωρείται λήξαν, ωστόσο, ο Καμμένος επιμένει μέχρι τέλους ότι αυτές είναι κόκκινες γραμμές του, από τις οποίες δεν πρόκειται να υποχωρήσει…


σχετικα αρθρα