Μπαρμπουνάκια προβενσάλ
Καθάρισε, πλύνε και άφησε τα μπαρμπούνια να στεγνώσουν.
Υλικά
- Αλεύρι (προαιρετικά)
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 6 μεγάλα μπαρμπούνια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- 1 κομμένη σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
- 1 κουτί πουμαρό ψιλοκομμένες ντομάτες
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθάρισε, πλύνε και άφησε τα μπαρμπούνια να στεγνώσουν.
Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδo ώσπου να ξανθύνουν, πρόσθεσε μετά το πουμαρό, την πιπεριά, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και σιγόβρασε για μισή ώρα περίπου τη σάλτσα Προβενσάλ που μόλις έφτιαξες.
Τηγάνισε τα μπαρμπούνια στο ελαιόλαδο (αν θέλεις τα αλευρώνεις κιόλας). Τοποθέτησε σε ρηχό ταψάκι τα μπαρμπούνια και περίχυσέ τα με τη σάλτσα. Άφησέ τα για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C και σέρβιρε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα Προβενσάλ είτε ζεστά είτε κρύα.
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Κώστας Σκρέκας: Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ σε Leroy Merlin, Jysk, Attica και άλλες 8 επιχειρήσεις
- Δημήτρης Παπανώτας: Όλη η 5λεπτη δήλωσή του χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
- Ολυμπιακός: Επικό βίντεο με οπαδό της Φενέρμπαχτσε που γκρέμισε το σαλόνι του στην τελευταία απόκρουση του Τζολάκη!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr