current views are: 3

4 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση05:55

Μπαρμπουνάκια προβενσάλ

Καθάρισε, πλύνε και άφησε τα μπαρμπούνια να στεγνώσουν.

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Καθάρισε, πλύνε και άφησε τα μπαρμπούνια να στεγνώσουν.

Υλικά

  • Αλεύρι (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κομμένη σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουτί πουμαρό ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθάρισε, πλύνε και άφησε τα μπαρμπούνια να στεγνώσουν.

Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδo ώσπου να ξανθύνουν, πρόσθεσε μετά το πουμαρό, την πιπεριά, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και σιγόβρασε για μισή ώρα περίπου τη σάλτσα Προβενσάλ που μόλις έφτιαξες.

Τηγάνισε τα μπαρμπούνια στο ελαιόλαδο (αν θέλεις τα αλευρώνεις κιόλας). Τοποθέτησε σε ρηχό ταψάκι τα μπαρμπούνια και περίχυσέ τα με τη σάλτσα. Άφησέ τα για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C και σέρβιρε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα Προβενσάλ είτε ζεστά είτε κρύα.


σχετικα αρθρα