ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση Καμμένου για τις ένοπλες δυνάμεις (Βίντεο)

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2015, 18:38 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2015, 20:47
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση Καμμένου για τις ένοπλες δυνάμεις (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρει ότι «αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο. Αυτή η δήλωση του υπουργού Εθνικλης Άμυνας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και εξαπολύουν επίθεση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που ανέχθηκε τέτοια δήλωση από τον κυβερνητικό του εταίρο. 

Oι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν το σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό την εικόνα της χώρας.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρει ότι «αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης». 

Ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ, Κώστας Τασούλας εξαπέλυσε επίθση τόσο στον κ. Καμμένο όσο και στον κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι «η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια». 

Σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε! 

Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. 

Γεννηματά: Πρόκληση η παραμονή του κ. Καμμένου στο υπουργείο

Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, σε ανακοίνωσή της, τονίζει:

Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα που ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του Υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι οι “Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας” δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα. Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αυτή η φράση φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες.

«Μετά από αυτό θεωρούμε ως πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό, την παραμονή του κ. Καμμένου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κύριε Τσίπρα. Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι μάσκες του κ. Καμμένου έπεσαν», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

Η αριστερά δεν μπορεί να σιωπά με το «Σοκ και Δέος» για την Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι «η επίσκεψη δεν έγινε απλώς προς εξευμενισμό Καμένου».

Και πρόσθεσε ότι επικρατεί «επικίνδυνη ακροδεξιά αντίληψη περί θεσμών, Ενόπλων Δυνάμεων, κ.ο.κ. Ιδεολογική ηγεμονία Καμμένου επί της πρώτης φοράς αριστερά».

«Ποτάμι»: Παγώνει ο ελληνικός λαός

«Όταν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις "…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας..." παρουσία του πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει», αναφέρει το «Ποτάμι».

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης. Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται», υπογραμμίζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τσίπρας: Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι ένα

Ιδιαίτερου συμβολισμού για την κυβερνητική συνοχή, μετά το casus belli Καμμένου για μη μείωση των αμυντικών δαπανών, ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Άμυνας. 

«Χωρίς δραματοποίηση της κατάστασης θα διαφυλάξουμε την ομοψυχία μας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Κάμμενο. 

Όπως σημείωσε: 

Η χώρα διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Πυλώνας της ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες.