current views are: 6

3 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση16:54

Αποφοίτησαν πάνω από 300 σπουδαστές του DEREE (φωτό)

Η ετήσια τελετή αποφοίτησης του DEREE πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Στάδιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή που φιλοξένησε πάνω από 2.500 καλεσμένους. 

Δημοσίευση 16:54’
αρθρο-newpost

Η ετήσια τελετή αποφοίτησης του DEREE πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Στάδιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή που φιλοξένησε πάνω από 2.500 καλεσμένους. 

Η ετήσια τελετή αποφοίτησης του DEREE πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Στάδιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή που φιλοξένησε πάνω από 2.500 καλεσμένους. 

Περισσότεροι από 300 σπουδαστές των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων του DEREE από 17 χώρες συμμετείχαν στο επίσημο τελετουργικό: τήβεννοι, πομπή προσέλευσης και αποχώρησης, όλα αποτέλεσαν μέρος ενός ιδιαίτερου σκηνικού που σηματοδοτεί για κάθε απόφοιτο μία νέα αρχή, ό,τι ακριβώς σημαίνει και η λέξη «commencement» στα αγγλικά. 

Τιμώμενο πρόσωπο στη φετινή τελετή ήταν ο Δρ. Δημήτριος Παντερμαλής, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και διακεκριμένος αρχαιολόγος, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας για τη συμβολή του στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση. Ο Δρ. Παντερμαλής, στην ομιλία του προς τους σπουδαστές αναφέρθηκε στις δυσκολίες που τους περιμένουν μετά την αποφοίτηση, υποστηρίζοντας όμως ότι «οι δυσκολίες είναι συγχρόνως και προκλήσεις, οι οποίες διεγείρουν την εφευρετικότητα και την τόλμη». Αναφερόμενος στη διαχρονική αξία του ελληνικού ιδεώδους, παρότρυνε τους φοιτητές να ξεχωρίσουν για την πολυμήχανη σκέψη τους, λέγοντας: «Η ασύγκριτη επιτυχία της Αθήνας τον 5ο αι. π.Χ. κωδικοποιήθηκε στο πρόσωπο της θεάς τους με κύριο χαρακτηριστικό την πολυμήχανη νόηση, τη νόηση που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα και ξέρει να βρίσκει λύσεις εκεί που φαίνεται να υπάρχουν αδιέξοδα».

 «Είχατε την τύχη να σπουδάσετε σ’ ένα πνευματικό ίδρυμα που είναι προσανατολισμένο συγχρόνως σε δύο πολιτισμούς. Είχατε την τύχη να καθοδηγεί τις σπουδές σας μία φωτισμένη διοίκηση με πρωτοβουλίες και φιλοδοξίες. Τώρα η τύχη για το μέλλον σας είναι στα χέρια σας». Με αυτά τα λόγια, ο Δημήτρης Παντερμαλής αποχαιρέτησε τους σπουδαστές του DEREE, που αφήνουν πίσω τα φοιτητικά τους χρόνια για να χαράξουν τη δική τους πορεία μέσα σε έναν δρόμο γεμάτο δυσκολίες και προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Χαιρετισμό στους σπουδαστές απηύθυνε ο Δρ. Musa Mihsein, Pro-Vice Chancellor του Open University του Ηνωμένου Βασιλείου, με το οποίο το DEREE έχει συμφωνία για την ευρωπαϊκή πιστοποίηση των τίτλων του. Ο Δρ. Mihsein δήλωσε περήφανος για τη συμβολή του οργανισμού σε αυτό το συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι των σπουδαστών, συμπληρώνοντας: «Είναι αυτές οι στιγμές που μας υπενθυμίζουν την πραγματική αποστολή της δουλειάς μας».

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ. David G. Horner απένειμε τίτλους Bachelor και Master στους αποφοίτους της τάξης του ’15 και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να αγαπούν τη γνώση και να ταξιδέψουν μαζί της σε όλη τους τη ζωή, αλλά και να είναι ευγνώμονες για όσα τους δόθηκαν και με τη σειρά τους να προσφέρουν και εκείνοι απλόχερα στους συνανθρώπους τους. «Απόφοιτοι του 2015, είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά σας, είμαστε καλύτεροι επειδή συνταξιδέψαμε στο ταξίδι της γνώσης και σας αποχαιρετάμε με τη βεβαιότητα ότι θα μοιραστείτε γενναιόδωρα αυτό το δώρο με έναν κόσμο που χρειάζεται τη δική σας, μοναδική, προσφορά και συμβολή!» είπε, κλείνοντας την ομιλία του.

Η Μαρία Ζωή Παπαϊωάννου, που αποφοίτησε με άριστα στα Χρηματοοικονομικά, ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απηύθυνε έναν συγκινητικό λόγο στους τελειόφοιτους. «Μόνο με μια αναδρομή σ’ αυτά τα χρόνια μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο σημαντικό υπήρξε αυτό το ταξίδι στο να καθορίσει τον καθένα από μας, στη διαμόρφωσή μας ως προσωπικότητες», είπε και έκλεισε την ομιλία της παροτρύνοντας τους συμφοιτητές της να ονειρεύονται, να τολμούν και να απαιτούν από τον εαυτό τους «μόνο το καλύτερο». 

Λίγο μετά, οι απόφοιτοι πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά στον αέρα, πάνω από το campus της Αγίας Παρασκευής, σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα στην πορεία τους.

Την τελετή παρακολούθησαν πρέσβεις και εκπρόσωποι πρεσβειών διάφορων χωρών, όπως και σημαντικά πρόσωπα του επιχειρηματικού, του πολιτικού, του πολιτιστικού και του δημοσιογραφικού χώρου, μεταξύ των οποίων και οι Γεράσιμος Αρσένης, Λούκα Κατσέλη, Λίλα Ντε Τσάβες, Δέσποινα Πάσσαρη και Σπύρος Μπούας.


σχετικα αρθρα