current views are: 4

3 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση18:37

Τσίπρας: Σας καλώ την Κυριακή να πείτε «ΟΧΙ» στα τελεσίγραφα (Bίντεο)

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σφραγίζεται στο Σύνταγμα η σύντομη προεκλογική εκστρατεία του «ΟΧΙ» για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Δημοσίευση 18:37’
αρθρο-newpost

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σφραγίζεται στο Σύνταγμα η σύντομη προεκλογική εκστρατεία του «ΟΧΙ» για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη, ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία, ο λαός μας θα προχωρήσει» είπε ο Πρωθυπουργός σε έντονα συγκινησιακό κλίμα. «Σας καλώ την Κυριακή να πείτε όχι στα τελεσίγραφα και τυς εκβιασμούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, αυτή την αγωνία για ζωή, για ελπίδα, αισιοδοξία, σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό» τόνισε και διεμήνυσε ότι ο ελληνικός λαός θα επιστρέψει το τελεσίγραφο στους δανειστές την Κυριακή.  

Με την φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Και συνέχισε:

Πολίτες της Αθήνας, ελληνικέ λαέ

Την Κυριακή δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη.

Δεν αποφασίσουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη αποφασίσουμε να είμαστε με αξιοπρέπεια στην Ευρωπη να είμαστε ίσοι έναντι ίσων στην Ευρώπη, να δουλέψουμε.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ε, λοιπόν ΟΧΙ, να τους πούμε ΟΧΙ την Κυριακή.

Κατακλύσαμε τις πλατείες αψηφώντας το κρεσέντο τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών. 

Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. 


σχετικα αρθρα