current views are: 4

6 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση10:37

Μαραθώνια συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών – Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπό τον πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠροκόπη Παυλόπουλο.

Δημοσίευση 10:37’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπό τον πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠροκόπη Παυλόπουλο.

Μαραθώνια είναι η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η συζήτηση με… διαλείμματα για επικοινωνία με ξένους ηγέτες.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχτεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινό κείμενο των πολιτικών αρχηγών για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ υπογράφεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το κείμενο δεν θα υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπαενώ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπευσε στο Προεδρικό Μέγαρο για μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι, η σύσκεψη διεκόπη λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι προκειμένου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Επι της ουσίας, με φόντο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπου υπερτέρησε το «όχι» με συντριπτική πλειοψηφία αλλά και την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών, καλούνται οι αρχηγοί να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα δέχθηκε έντονες εισηγήσεις να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και να ανακοινώσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα φαίνεται έτοιμος να πάρει την μεγάλη απόφαση και πέραν του νέου υπουργού Οικονομικών να ανακοινώσει αλλαγές και σε άλλες «καρέκλες».

Σημειώνεται ότι στο προεδρικό βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λείπει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος σε ανακοίνωσή του διευκρινίσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει.

 

σχετικα αρθρα