current views are: 5

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση16:03

ESM: O Nτάισελμπλουμ ζήτησε από τους θεσμούς να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα (έγγραφο)

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την Κομισιόν και την ΕΚΤ να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για πρόγραμμα στον ESM, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Δημοσίευση 16:03’
αρθρο-newpost

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την Κομισιόν και την ΕΚΤ να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για πρόγραμμα στον ESM, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την Κομισιόν και την ΕΚΤ να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για τριετές πρόγραμμα στον ESM, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM και πρόεδρος του Eurogroup ζητεί:

  • Να αξιολογηθεί η ύπαρξη κινδύνου για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης ως συνόλου και μελών.
  • Να αξιολογήσει μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και
  • Να αξιολογήσει τις πραγματικές ή ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

O κ. Ντάισελμπλουμ στέλνει την επιστολή προς τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup απόψε μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να μελετηθούν οι προτάσεις πριν από το προγραμματισμένο Eurogroup της Παρασκευής.

Αναλυτικά η επιστολή:

Το ελληνικό αίτημα

Nωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης έδωσε στη δημοσιότητα το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για τριετές πρόγραμμα στον ESM.

H Aθήνα δεσμεύθηκε για άμεσες μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό καθώς και «να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και να σεβαστεί τους κανόνες και τους κανονισμούς ως κράτος-μέλος».


σχετικα αρθρα