current views are: 6

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση18:27

Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός υπηρετεί όσα αποφασίσαμε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί για λύση πριν από την Κυριακή» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

Δημοσίευση 18:27’
αρθρο-newpost

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί για λύση πριν από την Κυριακή» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

Επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τους προέδρους του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «ο πρωθυπουργός προσπαθεί για λύση πριν από την Κυριακή».

Όπως σημείωσε «πρέπει η συμφωνία να έχει οριστικοποιηθεί πριν την Παρασκευή». 

«Ο πρωθυπουργός θα ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. Η σκέψη μας είναι να υπάρξει αύριο μία νέα επαφή. Υπάρχουν διαφορές, αλλά αυτό που προέχει είναι να υπάρξει συνεννόηση ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Θα γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν τα πράγματα οριστικοποιηθούν» συνέχισε και πρόσθεσε: 

Είναι σημαντικό ότι αυτά που αποφασίσαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπηρετούνται. Συζητήσαμε κάποια πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε στην Ευρώπη, και να πάρουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο. Πολύ πιθανόν αύριο να είμαι στο εξωτερικό. Υπάρχουν οι σύμμαχοι μας, είναι ο πρόεδρος Ολάντ, αλλά υπάρχουν και αντίπαλοι. 

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «είμαι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για να τους ενημερώσω. Απαιτείται πλήρης και έγκυρη πληροφόρηση για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρεξηγήσεις, κινούμαστε στο πλαίσιο των όσων συμφωνήσαμε και οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως είναι «σημαντικό να συζητάμε αυτές τις ώρες και στέλνουμε στο εξωτερικό και το εσωτερικό γιατί ο κόσμος είναι ανάστατος. Για εμάς λύση είναι μέσα στο ευρώ».

Ο κ. Τσιπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Στη συνάντηση ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για την Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης και τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

«Κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράξαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβένρηση κατέθεσε σήμερα απισημο αίτημα στον ESM για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, μέχρι να φτάσουμε σε οριστική λύση. 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι αύριο οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν λενα σχέδιο που θα περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, καθώς και δέσμευση για απομείωση χρέους από την πλευρά των δανειστών. «Στόχος είναι ένας έντιμος συμβιβασμός» υπογράμμισε. 

«Προϋπόθεση είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και οι σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση από τους πιστωτές, για αναγκαία οριστική έξοδο από την κρίση»,  επεσήμανε και σημείωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια «έχουμε στο πλευρό μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εθνική συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. 

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα.

Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδος είναι ισορροπημένη.


σχετικα αρθρα