current views are: 6

9 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση16:25

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε τα μέτρα

Ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν τετράωρη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε τα μέτρα που θα σταλούν στο Eurogroup.

Δημοσίευση 16:25’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν τετράωρη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε τα μέτρα που θα σταλούν στο Eurogroup.

Eνέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, τα μέτρα που θα σταλούν στο Eurogroup απόψε, με στόχο να οδηγήσουν στη συμφωνία.

Η πρόταση της Αθήνας αναμένεται να σταλεί στους θεσμούς στις 22:00, με στόχο να προχωρήσουν οι διαδικασίες από αύριο το πρωί.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς τις μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, ως προαπαιτούμενες δράσεις για τη συμφωνία, οι οποίες αναμένεται άμεσα να κατατεθούν στους εταίρους.

«Όπως έχει περιγραφεί και συμφωνηθεί στο συμβούλιο τον πολιτικών αρχηγών, σε λίγες ώρες, σε λίγη ώρα, θα καταθεθεί η ελληνική πρόταση» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο υπουργός, αμέσως μετά, με ανάρτησή του στο Twitter έκανε αναφορά στον ΦΠΑ στα νησιά, που αποτελεί ακανθώδες ζήτημα στη διαπραγμάτευση.

«Φυσικά και θα περάσει, είναι υπό συζήτηση όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, εξερχόμενος της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου, που έχει ολοκληρωθεί, ρωτήθηκε εάν η ελληνική πρόταση θα «περάσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί για τις προτάσεις, όπως έχει συμφωνηθεί στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εχουν ως βάση το τελευταίο κείμενο Γιουνκέρ με επιπλέον μέτρα.

Εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις από το Eurogroup, η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς ώστε να εγκριθεί από τη Βουλή το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, όπως έχουν διαμηνύσει οι ευρωπαίοι εταίροι. 

Στη συνέχεια, απαιτείται η έγκριση από «σκληρά» κοινοβούλια χωρώνμελών της Ευρωζώνης όπως η Φινλανδία και η Γερμανία.


σχετικα αρθρα