current views are: 4

16 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση09:58

Συμφωνία στο Eurogroup για το δάνειο «γέφυρα» 7 δισ. στην Ελλάδα -Αύριο η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το Bloomberg οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα δάνειο- γέφυρα 7 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση 09:58’
αρθρο-newpost

Σύμφωνα με το Bloomberg οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα δάνειο- γέφυρα 7 δισ. ευρώ.

Το πράσινο φως φέρονται να άναψαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την χορήγηση δανείου -γέφυρας στην Ελλάδα ύψους 7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφερει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Πάντως ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το δάνειο θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stabilisation Mechanism).

Από την ελληνική πλευρά παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών ολοκληρώθηκε και όπως είπε έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα για την χώρα μας. 

Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν τονίζει ότι η Ελλάδα «ικανοποίησε» τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής.

Σε λίγη ώρα εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) 


σχετικα αρθρα