current views are: 6

22 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση20:13

Υπογραφές βουλευτών για την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ – Όλα τα ονόματα (φωτό)

Ξεπερνούν τους 50 οι γαλάζιοι βουλευτές που υπογράφουν υπέρ της παραμονής του Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 20:13’
αρθρο-newpost

Ξεπερνούν τους 50 οι γαλάζιοι βουλευτές που υπογράφουν υπέρ της παραμονής του Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στο κόκκινο φάκελο που διακρίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του newpost και χέρι με χέρι διακινήθηκε το κείμενο με το οποίο ζητείται η παραμονή του Βαγγέλη Mεϊμαράκη στην ηγεσια της ΝΔ, ωστε να μην πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου στις 30 Αυγούστου, την ώρα που η χώρα θα παλεύει ακόμη για να σταθεί στα πόδια της, με το ενδεχόμενο του Grexit, να παραμένει ανοικτό, αν δεν προχωρήσει η συμφωνια του Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τις 23:00 το βράδυ οι βουλευτές που είχαν υπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο ξεπέρασαν τους 50, απο τους 76 που διαθέτει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους βουλευτές Απόστολο Βεσυρόπουλο και Μάνο Κόνσολα, ενώ σε δεύτερο χρόνο παρενέβη στη διαμόρφωση του κειμένου και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Η συλλογή των υπογραφών έγινε στο εντευκτήριο της Βουλής.

Στο κείμενο έβαλαν την υπογραφή τους σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης, υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη, χωρίς να προσδιορίζεται ωστόσο το μέχρι ποτέ, υπέγραψαν και οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Μαρία Αντώνιου, Γεράσιμος Γιακουματος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Τζαβαρας, Μάξιμος Χαρακοπουλος, Κωστας Γκιουλέκας, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Βλάχος και Άννα Καραμανλή.

Οι κύριοι Βεσυρόπουλος και Κονσόλας ξεκίνησαν τη συλλογή των υπογραφών λίγο μετα τις 8 το βράδυ και πριν ξεκινήσει η Ολομέλεια για την ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, με όσους βουλευτες της ΝΔ βρίσκονταν στο εντευκτήριο ή είχαν ειδοποιηθεί από τους συναδέλφους τους να έλθουν, να υπογράφουν αμέσως.

Η λίστα συμπληρώθηκε από τους Γιάννη Τραγάκη, Σοφία Βούλτεψη, Κώστα Τσιάρα, Θόδωρο Καραόγλου, Λευτέρη Αυγενάκη, Νότη Μηταράκη, Στέφανο Γκίκα, Γιώργο Βαγιωνά, Αλέξανδρο Κοντό, Βαγγέλη Μπασιάκο, Κώστα Κουκοδήμο, Σίμο Κεδίκογλου, Γιώργο Κασαπίδη, Στέργιο Γιαννάκη, Κώστα Σκρεκα, Κώστα Κατσαφάδο, Τιμολέων Κοψαχείλη, Γιώργο Γεωργαντά, Θανάση Δαβάκη, Βασίλη Γιόγιακα, Σάββα Αναστασιάδη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Γιώργο Καρασμάνη, Χρήστο Κέλλα, Κώστα Τασούλα, Χαράλαμπο Αθανασίου, Θεόδωρο Φορτσάκη, Κώστα Βλάση, Νίκη Κεραμέως, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Βρούτση, Φωτεινή Αραμπατζή, Έλενα Ράπτη, Βασίλη Οικονόμου, Κώστα Καραγκούνη, Νίκο Παναγιώτοπουλο, Γιώργο Στυλιο και Γιάννη Πλακιώτακη.

Από όσους βρέθηκαν στο εντευκτήριο, δεν υπέγραψαν οι Χρίστος Δήμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Αντωνιάδης. Επίσης δεν υπέγραψαν, αλλά συμφώνησαν με το κείμενο και θα τοποθετηθούν επ´ αυτού στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Νικήτας Κακλαμανης και Δημήτρης Σταμάτης. Επίσης, δεν έβαλε την υπογραφή της η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με συνεργάτες της δεν διαφωνεί επί της ουσίας, αλλά θεωρεί, όπως έλεγαν, τη συγκεκριμένη διαδικασία «άνευ σημασίας». Δεν υπέγραψε και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος στηρίζει την επιλογή Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έπειτα και από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών, όπως του Μάκη Βορίδη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζητούσαν να γίνει αμεσα η εκλογή νέου Προέδρου στη ΝΔ, προτίθετο να εισηγηθεί στην Πολιτική Επιτροπή της Παρασκευής να διεξαχθεί η ψηφοφορία για νέο αρχηγό στις 30 Αυγούστου, κινούμενος στη λογική των «καθαρών λύσεων».

 

 

 


σχετικα αρθρα