current views are: 6

23 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση16:32

Ο Μεϊμαράκης παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ – Μέχρι την άνοιξη του 2016 η εκλογή προέδρου

Oμόφωνη απόφαση να μην υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία την 30η Αυγούστου έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο και η εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Δημοσίευση 16:32’
αρθρο-newpost

Oμόφωνη απόφαση να μην υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία την 30η Αυγούστου έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο και η εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Oμόφωνη απόφαση, να μην υπάρξει εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία την 30η Αυγούστου, έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο και η εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση των οργάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ χρονικό όριο την άνοιξη του 2016.

Παράλληλα, η διαδικασία της εκλογής προέδρου θα είναι η ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2009.

Ήταν μια συνεδρίαση που κράτησε δυόμιση ώρες και στην οποία πήραν το λόγο πάνω απο 20 στελέχη. Όλοι μίλησα , σύμφωνα με πληροφορίες, με πολύ θερμά λόγια για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όλοι σημείωσαν ότι πρόκεται για ένα στέλεχος που ενώνει και μπορεί να εκφράσει την παράταξη. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει όπως ορίζει το καταστατικό, δηλαδή απο την κοινωνία, όπως το 2009, αφού το τακτικό συνέδριο ακολουθεί της διαδικασίας εκλογής. 

Ο προεδρος της ΝΔ, μάλιστα, δεν έκρυψε την διαφωνία του με τον συγκεκριμένο τρόπο εκλογής, κάτι που έχει κάνει και δημόσια στην συνεντευξή του στην ΕΡΤ. Είπε μάλιστα, ότι την διαφορετική του προσέγγιση θα την διατυπώσει και στο τακτικό συνέδριο τον Ιούνιο του 2016.

Από εκεί και πέρα υπήρξαν στελέχη που ζήτησαν να έρθει πιο μπροστά χρονικά το τακτικό συνέδριο για να αλλάξει και ο τρόπος εκλογής προέδρου, πρόταση η οποία δεν προχώρησε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ως πιο συγκεκριμένος χρόνος εκλογής φαντάζει η περίοδος απο μέσα Μαρτίου έως μέσα Απρίλιου, αφού όπως εκφράστηκε στη συνεδρίαση, θα πρέπει ο όποιος νέος αρχηγός να έχει χρόνο για να κάνει τις προσυνεδριακές εργασίες του συνεδρίου του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, καθοριστικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης έπαιξε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής (ΚΕΦΕ). Αθόρυβα, είχε σειρά συναντήσεων με τους πρώην προέδροςυ του κόμματος (Καραμανλοή και Σαμαρά) αλλά και τα στελέχη που είχαν διαφορετική άποψη ή ζητούσαν να γίνει άμεσα η εκλογή προέδρου, όπως ο Κυριάκξος Μητσοτάκης και ο Μάκης Βορίδης.

Το κείμενο Πολιτικού Συμβουλίου-Εκτελεστικής Γραμματείας

Ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτήν την στιγμή το μείζον ειναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πρόκειται για εθνικό στόχο, που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, ομόφωνα το διευρυμένο όργανο, το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισε να εισηγήθει την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ, μέχρι την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. 

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εναπομείνασες συνδιασκεψεις και η τελική Εθνική Συνδιάσκεψη στο προσεχές Διάστημα. 

 


σχετικα αρθρα