ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Γεωργιάδη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αν διαφωνήσει σε νομοσχέδια

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2015, 12:36 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2015, 13:00
Βόμβα Γεωργιάδη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αν διαφωνήσει σε νομοσχέδια
Facebook Twitter Whatsapp

Βόμβα έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή.

Βόμβα έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως "αν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια με τα οποία η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί, δεν θα ψηφιστεί η συμφωνία συνολικά".

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: "Αν έρθει νομοσχέδιο που διαφωνούμε, δεν θα ψηφίσουμε συνολικά τη συμφωνία. Διαζώζουμε τη χώρα και ψηφίζουμε τη χώρα. Αναγκαζόμαστε, πράγματα που ως κυβέρνηση είχαμε απορρίψει, να τα ψηφίσουμε. Αποδεικνύουμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα και αναγκαζόμαστε να ψηφίζουμε μέτρα που είχαμε αποκρούσει".

Σε αναφορά για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: "Ο κ. Φλαμπουράρης θα ρωτάει τη Νέα Δημοκρατία από εδώ και στο εξής, εφόσον η κυβέρνηση στηρίζεται στη Νέα Δημοκρατία. Δε ζητάμε καρέκλες. Ζητάμε σεβασμό. Κυβερνούν και έχουν την ευθύνη, θα πρέπει όμως πρώτα να συνενούνται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πείτε του κ. Φλαμπουράρη".

Διαφορετική στάση κράτησε ο ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού, ο οποίος υπογράμμισε ότι "το Ποτάμι θα ακολουθήσει άλλη γραμμή. Θα καταψηφίσει νομοσχέδια αν διαφωνήσει, αλλά θα στηρίξει τη συμφωνία συνολικά.

Από την πλευρά του ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, επισήμανε ότι "θα πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική συνενόηση ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν τη συμφωνία", ενώ... έδωσε και παρασκήνιο από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή λέγοντας ότι συζητήθηκε το νομοσχέδιο Μπαλτά για την παιδεία, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται διαλλακτικός και να παραπέμπει το ζήτημα στο προσεχές μέλλον, λόγω του επείγοντος θέματος της διαπραγμάτευσης. "Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα" κατέληξε.