current views are: 3

27 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση05:55

Εισηγήσεις για να… τελειώνει με τον Βαρουφάκη δέχεται ο Πρωθυπουργός

Καλύτερη ευκαιρία, από όσα λέει και αποκαλύπτονται ότι έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να δώσει ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης.

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Καλύτερη ευκαιρία, από όσα λέει και αποκαλύπτονται ότι έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να δώσει ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης.

Καλύτερη ευκαιρία, από όσα λέει και αποκαλύπτονται ότι έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να δώσει ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης.

Εκτός από τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι λεπτομέρειες του περιβόητου Plan B που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός Οικονομικών, καθώς τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον θέλουν στο σχέδιό του να περιλαμβάνει από τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος έως την «κλοπή» εκατομμυρίων ΑΦΜ για την μετάβαση στη δραχμή, προκάλεσαν και μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου που κρατάει αποστάσεις. Εκτός από όλα αυτά τα σενάρια που λέει και μετά διαψεύδει έχουν εντοπιστεί και οι σχεδιασμένες αναφορές του πρώην Υπουργού οικονομικών στον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να τον εμπλέξει σε διάφορα σενάρια και σχέδια. Ο ίδιος διαψεύδει χωρίς να μπαίνει στην ουσία αλλά πλέον η αξιοπιστία του είναι στο ναδίρ. Ακόμα ένα περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει την τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά του σε σχέση με τις δηλώσεις του και τις διαψεύσεις, του εαυτού του στη συνέχεια. «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε σύμφωνα με τη Real News ο Γιάνης Βαρουφάκης που μόλις είδε τον τίτλο στην εφημερίδα, έσπευσε, κατά την προσφιλή του τακτική να διαψεύσει ότι έχει πει κάτι τέτοιο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των στελεχών της εφημερίδας που επιμένουν ότι μεταφέρουν με ακρίβεια όσα ειπώθηκαν από τον τέως υπουργό.

Ο κ. Βαρουφάκης, έγραψε νωρίτερα στο Twitter: «Ο τίτλος “Βαρουφάκης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση” είναι η προβοκάτσια της Κυριακής. Ανυπομονώ να δω την προβοκάτσια της… Δευτέρας».

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση του εκδότη της Real News, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος απάντησε μέσω twitter στον πρώην υπουργό. «Τις δηλώσεις του Βαρουφάκη στη Realnews πήρε ο Βασίλης Σκουρής,ένας απο τους πιο έντιμους δημοσιογράφους. Δεν έχει διαψευστεί ποτέ! Ποτέ!!», έγραψε ο κ. Χατζηνικολάου.

Το τελειωτικό χτύπημα στην αξιοπιστία των διαψεύσεων ήρθε από τον δημοσιογράφο-τον οποίο εξυμνούσε νωρίτερα στην αντιπαράθεση του με τον κ. Χατζηνικολάου- που πήρε τη συνέντευξη στον πρώην υπουργό Οικονομικών , ο οποίος του απάντησε μέσω Facebook. «Το ρεπορτάζ για το Γιάνη Βαρουφάκη που υπογράφω στη Realnews είναι απολύτως ακριβές και μεταφέρει με συνέπεια όσα κουβεντιάσαμε. Ούτε εγώ ούτε η εφημερίδα προβοκάρει», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σκουρής.

Εδώ και καιρό ο κ. Βαρουφάκης είχε μπει στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου για τις λανθασμένες κινήσεις του στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους. Ο πρωθυπουργός τον είχε περιορίσει αρχικά, θέτοντάς τον σε δεύτερο πλάνο στις επαφές με τους δανειστές, αλλά ήταν δεδομένο ότι το γυαλί είχε ραγίσει τόσο, που οδήγησε τελικά και στην απομάκρυνση του, που όμως δεν αποδείχτηκε και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Βαρουφάκης υπέπεσε σε αλλεπάλληλα σφάλματα ή τουλάχιστον έτσι τα εξηγούσαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ωστόσο έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα αρχίζουν και φαίνονται καθαρότερα οι σχεδιασμοί του πρώην Υπουργού Οικονομικών που δεν ήταν άλλοι από ολομέτωπη σύγκρουση με τους εταίρους μας που θα οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ.

Γυρίζοντας πίσω το ρολόι κάποιοι παρατηρητικοί θυμήθηκαν τον κ. Βαρουφάκη που έκανε μία δήλωση – διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, μετά το δημοψήφισμα και πριν καν βγει να μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αν και είθισται να περιμένουν όλοι τον αρχηγό-πρωθυπουργό, πριν κάνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Επιχείρησε να προκαταλάβει τον πρωθυπουργό και να προδιαγράψει τη ρήξη ή τουλάχιστον να επιβεβαιώσει τον Σόιμπλε και τους υπόλοιπους ακραίους που είχαν ερμηνεύσει το «ΟΧΙ» ως έξοδο από το ευρώ παρά τις προσπάθειες και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το αντίθετο.

Ο κ. Βαρουφάκης εξαπόλυσε, εκείνο το βράδυ, σφοδρή επίθεση εναντίον των εταίρων σε μια προσπάθεια να ναρκοθετήσει την προσπάθεια της επόμενης ημέρας του Πρωθυπουργού στην αναζήτηση ταχείας και βιώσιμης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, με δεδομένη την οριακή κατάσταση στην οικονομία.

Την ίδια στιγμή έβγαιναν και οι δηλώσεις του για έκδοση παράλληλου νομίσματος, τα περίφημα IoU, που έπεσε σαν βόμβα παντού.

Πλέον η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα έχει πει ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης πρέπει να θεωρείται δεδομένη διαφορετικά κινδυνεύει να χρεωθεί και ο ίδιος τις θεωρίες και τα σχέδια του πρώην Υπουργού Οικονομικών. Οι δηλώσεις του οποίου προκαλούν, πλέον, οργή στους στενούς συνεργάτες του, που αναζητούν και ψυχιατρική εξήγηση πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες των ενεργειών του. Ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης εκτός από το ότι έχει χάσει πλέον την εύνοια και την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα, έχει καταρρεύσει και η εικόνα που είχε περάσει ως πολιτικός ροκ σταρ με μεγάλη μηχανή, όμορφη σύζυγο, δερμάτινο μπουφάν και αντισυμβατική ζωή…Καθώς πλέον, πρέπει να απολογείται για τις κλειστές τράπεζες και την οικονομική καταστροφή που προκαλεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η πλήρης πολιτική ταπείνωση του Γιάννη Βαρουφάκη τον ωθεί να κάνει δηλώσεις που προκαλούν αλλά και έχουν ως στόχο τον Αλέξη Τσίπρα που τον απομάκρυνε. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι να τον απομακρύνει άμεσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε δεν είναι μέλος του κόμματος επομένως δεν χρειάζονται και αντίστοιχες διαδικασίες. Διαφορετικά κινδυνεύει να χρεωθεί όσα λέει ή αποδίδονται στον κ. Βαρουφάκη ενώ θα κατηγορηθεί ότι κρύβεται πίσω από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του χωρίς να αντιδρά.

 


σχετικα αρθρα