current views are: 7

28 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση04:55

Πέρκα σισιλιέν, ζουμερή και νόστιμη

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Υλικά

  • 1 κιλό πέρκα ή άλλο ψάρι σε φιλέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3 ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιλέτα πέρκας σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από τα φιλέτα.
Πάνω από τα φιλέτα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Ψήνουμε α φιλέτα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου.


σχετικα αρθρα