current views are: 3

28 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση07:03

Στο Γενικό Λογιστήριο η τρόικα- Μάρδας: Είμαστε ένα γραφείο υποστήριξης της διαπραγμάτευσης (Βίντεο)

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί έφτασαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Δημοσίευση 07:03’
αρθρο-newpost

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί έφτασαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί έφτασαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Το…. κουαρτέτο πραγματοποιεί συναντήσεις με εμπειρογνώμονες, τα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια με τους οποίους θα συζητήσουν σε αρχικά στάδια βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων

«Ό,τι είναι να μάθετε για τις συναντήσεις θα το μάθετε από τους συντονιστές της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε ένα γραφείο υποστήριξης της διαπραγμάτευσης. Ενημερωνόμαστε και δίνουμε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κυλήσει ομαλά η διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας προσερχόμενος στο Γενικό Λογιστήριο.

Bασικό αντικείμενο είναι η συλλογή στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αρκετές ομάδες εργασίας θα εργάζονται στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και αν καθοριστούν κάποιες πρώτες κατευθυντήριες γραμμές, αναμένεται να λάβουν χώρα συναντήσεις με υπουργούς βασικών υπουργείων οπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αμείωτες τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, οπότε και σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να έχει επέλθει συμφωνία. 

 


σχετικα αρθρα