current views are: 2

28 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση07:56

Διαβιβάζεται στη Βουλή δικογραφία κατά του Βαρουφάκη

Στη Βουλή η δικογραφία για τον  Γιάνη Βαρουφάκη.

Δημοσίευση 07:56’
αρθρο-newpost

Στη Βουλή η δικογραφία για τον  Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη Βουλή διαβιβάζεται από τον Άρειο Πάγο η δικογραφία για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε πριν από λίγο, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το περιεχόμενο δυο αναφορών που έχουν κατατεθεί κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με έγγραφη παραγγελία που υπογράφει η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη οι μετέχοντες εισαγγελείς – με επικεφαλής την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη – έκριναν ότι οι αναφορές και το επίμαχο δημοσίευμα της «Καθημερινής» πρέπει να διαβιβαστούν στη Βουλή, καθώς η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν σε πράξεις η παραλείψεις πολιτικών προσώπων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όμως για τα μη πολιτικά πρόσωπα που τυχόν έχουν ανάμειξη στο λεγόμενο Plan B, δεν αποκλείεται οι δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν σε έρευνα.

 

Αναλυτικά το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Τελεία», κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων, β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», λόγω αρμοδιότητάς σας.
 

Ειδικότερα ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτηρία αναφορά κατά του κ. Βαρουφάκη αλλά και κάθε άλλου προσώπου σε βάρος του οποίου θα προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής. Ο κ. Γιαννόπουλος αποδίδει στον τέως ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Παράλληλα πέντε δικηγόροι μεταξύ των οποίων τρεις είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλογου Αθηνών κατέθεσαν δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.

Την ίδια ώρα, με επιστολή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας, ζητούν προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια άμεση κλήση σε εξέταση του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Οι τέσσερις βουλευτές ζητούν την διερεύνηση των ευθυνών του τέως υπουργού για την σύσταση ομάδας για την απομάκρυνση της χώρας από την Ευρωζώνη, για το γεγονός ότι δεν έλαβε μέτρα για να μην βρεθεί η χώρα εκτός χρηματοοικονομικής στήριξης και για το ό,τι οδήγησε την ελληνική οικονομία σε κατάρρευση. 


σχετικα αρθρα