current views are: 6

29 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση05:05

Καλαμαράκια ψητά γεμιστά με Μαστέλο® Χίου

Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρείτε το κόκαλο. 

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρείτε το κόκαλο. 

Υλικά

  • 18 μικρά καλαμαράκια
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • Για την γέμιση
  • ½ πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες
  • 300 γρ. μαστέλο® Χίου ή κεφαλογραβιέρα
  • Για την μαρινάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρείτε το κόκαλο. Ξεπλένετε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνετε καλά. Σε γαβάθα βάζετε τα υλικά της μαρινάτας και τα καλαμάρια και ανακατεύετε ώστε να πάει η μαρινάτα παντού σε κάθε καλαμάρι.

Βάζετε μια λωρίδα. πιπεριάς και ένα μπαστουνάκι τυρί μέσα σε κάθε καλαμάρι και κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Αλείφετε τη σχάρα με ελαιόλαδο και τη βάζετε πολύ κοντά στα κάρβουνα. Τοποθετείτε πάνω τα καλαμάρια. Αφήνετε να ροδίσουν και να κάνουν γραμμές και τα γυρίζετε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Αλείφετε τα καλαμαράκια με την μαρινάτα τους 2-3 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος. Τα σερβίρετε με λεμόνι.


σχετικα αρθρα